Ως την κρισιμότερη πολιτική αναμέτρηση της αντιπολίτευσης χαρακτήρισε την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA διότι, όπως διευκρίνισε, η Ελλάδα είχε πρώτη φορά μια κυβέρνηση αριστεράς.

«Έζησε πρώτη φορά μια αριστερή κυβέρνηση, η οποία κατόρθωσε να κρατήσει τη χώρα όρθια την ώρα που δέχτηκε έναν  έναν ωμό εκβιασμό και μάλιστα κατόρθωσε να της δώσει μια ανάσα αισιοδοξίας» συνέχισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως διευκρίνισε ο υποψήφιος βουλευτής, κατά την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, «δόθηκε το δικαίωμα στον ελληνικό λαό να διαδηλώνει χωρίς κάγκελα, προστατεύσαμε τους αδύνατους για να καταλάβουμε στο τέλος πως υπήρξαμε πολύ αφελείς στις εκτιμήσεις μας. Ο ελληνικός λαός ποτέ δεν ζήτησε να γίνει Βόρειος Κορέα και να παίρνει φαγητό με δελτίο. Αλλά δυστυχώς στην πολιτική δεν υπάρχουν σιγουράκια, το ζήτημα είναι να μπορείς να επανεκτιμήσεις τις δυνάμεις σου».

Σήμερα ο δρόμος της ελευθερίας και της ισότητας εξακολουθεί να υπάρχει ο χρόνος και οι καταστάσεις δεν έχουν παγώσει. Ότι έφερε στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ισχύει κατέληξε ο κ. Ξυδάκης.

Όσον αφορά τις συνεργασίες της επόμενης των εκλογών ημέρας, ο κ. Ξυδάκης δεν θέλησε να κατονομάσει πιθανούς κομματικούς συνεργάτες. «Όταν διεκδικείς μια πολιτική θέση για την επόμενη μέρα δεν αρχίζεις να γίνεσαι ο φτωχός συγγενής και να παγιδεύεις την ψήφο του ελληνικού λαού. Το κλίμα της συνεργασίας το επιδιώκουν οι σκληροί κύκλοι της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης που δεν επιθυμούν να ορίζονται οι πρωθυπουργοί από τον λαό.. Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει ψηφίζει ένα κόμμα που έχει άλλα τρία κόμματα μέσα. Το τι θα γίνει μετά είναι θέμα των αρχηγών και των κομμάτων. Αυτή τη στιγμή πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι διακυβεύεται και μετά να μιλήσουμε για συνεργασίες».

Τέλος υποστήριξε πως κατά την γνώμη του η χώρα θα έχει κυβέρνηση μετά τις εκλογές και οι πολίτες θα ακολουθήσουν τις επιλογές τους. Το ζήτημα είναι να μην εκβιάζονται οι πολίτες.