«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν κρύφτηκε ποτέ σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, Αντώνη Σαμαρά, που έκανε τα πάντα για να κρυφτεί στην προηγούμενη ΔΕΘ», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη, σε σημερινή της ραδιοφωνική συνέντευξη και διευκρίνισε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης.

Αναφερόμενη στις συνεργασίες, η κ. Γεορβασίλη, ανέφερε ότι θα κριθούν από το αποτέλεσμα της κάλπης και απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, υπογραμμίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά αυτοδυναμία».

Η κ. Γεροβασίλη, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», διευκρίνισε ότι οι συνεργασίες απαιτούν κοινούς στρατηγικούς και προγραμματικούς στόχους, προϋποθέτουν κοινή θέση για το χρέος, καθώς και σε ζητήματα όπως π.χ. τα εργασιακά, οι απολύσεις, το ασφαλιστικό και η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. «Έτσι ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στην ισχυρή διαπραγμάτευση που έρχεται», τόνισε. Επιπλέον, επισήμανε ότι πάνω σε αυτό το ζήτημα «γίνονται επικοινωνιακά παιχνίδια από αυτούς που ξέρουν ότι χάνουν στις εκλογές» και ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν διατυπώσει προγραμματικό λόγο.

Αναφορικά με τον απολογισμό της κυβέρνησης, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης έχει εφαρμοστεί σε ποσοστό πάνω από το 50%». Σημείωσε ότι στους επτά μήνες η κυβέρνηση αντιμετώπισε «τα βασικά ζητήματα της ανθρωπιστικής κρίσης» και μέσα από το νόμο για τις 100 δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές «διευκόλυνε πολλούς ανθρώπους να αποκτήσουν φορολογική ενημερότητα». Παράλληλα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί έχουμε πει τι πραγματικά συνέβη, τι μπορέσαμε και τι δεν μπορέσαμε να κάνουμε». «Έχουμε κάνει την αυτοκριτική και τον απολογισμό μας», ανέφερε και κατέληξε με το σχόλιο: «Είμαστε πιο ώριμοι και πιο δυνατοί».