Επίθεση στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατηγορώντας την για τραγική ανικανότητα στους χειρισμούς της για το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Παράλληλα, τονίζει ότι η εξαγγελία της υπηρεσιακής κυβέρνηση για δημιουργία Συντονιστικού Κέντρου σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστούν 770 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση του προβλήματος αποτελεί κόλαφο για τους υπουργούς της.

«Οι ενέργειες που έκανε η υπηρεσιακή κυβέρνηση για το μεταναστευτικό την τελευταία εβδομάδα, δείχνουν περίτρανα την τραγική ανικανότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η ανακοίνωση ότι υπάρχουν δύο ταμεία, το Ταμείο Ασύλου και το Ταμείο Απόρων, από τα οποία μπορούν να εξασφαλιστούν 770 εκατομμύρια και μέχρι σήμερα δεν είχαν ξεκινήσει καν οι διαδικασίες για να διατεθούν λόγω καθυστερήσεων, αποτελεί κόλαφο για τους υπουργούς που επί 7 μήνες έβλεπαν το πρόβλημα και “λιάζονταν”», τονίζει χαρακτηριστικά σε γραπτή δήλωση του ο Σταύρος Θεοδωράκης και καταλήγει:

«Η εξαγγελία των υπηρεσιακών υπουργών για τη δημιουργία συντονιστικού κέντρου όπως είχε προτείνει το Ποτάμι και ζητούσε ο ΟΗΕ, δείχνει πόσο απλά είναι κάποια πράγματα αν υπάρχει βούληση. Όταν σε 7 μέρες από μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, γίνονται αυτά που δεν έγιναν επί 7 μήνες φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι προηγούμενοι ούτε ήθελαν, ούτε μπορούσαν».