Τη δική του απάντηση στο σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «πρώτη φορά αριστερά» δίνει το Ποτάμι με το πρώτη φορά στα σοβαρά», όπως δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Start Channel» της Κέρκυρας.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε ότι «πρέπει να πάρουμε τη ζωή μας στα σοβαρά. Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουμε περιθώρια για άλλα λάθη. Το Ποτάμι δεν είναι απαραίτητο να συγκυβερνήσει. Αυτό μπορεί να το κάνει η Ν.Δ. με το ΣΥΡΙΖΑ. Μοιάζουν σε πολλά. Μην τους βλέπεις που αντιδρούν και που λένε τώρα ότι δεν θα συγκυβερνήσουν. Το παλιό συνήθως όταν ψάχνει `συνέταιρο’ επιλέγει το παλιό, το γνώριμο».

Αναφέρθηκε ακόμη στο παλιό πολιτικό σύστημα τονίζοντας:

«Όταν είσαι αποκομμένος από την κοινωνία και αφοσιωμένος στην κομματική ζωή, δεν αποκτάς τα εφόδια ώστε να παίρνεις τις σωστές αποφάσεις προς όφελος των πολλών. Όταν δεν έχεις δουλέψει ποτέ, όταν ήσουν πάντα παιδί του κομματικού σωλήνα, όταν ο μισθός έμπαινε και έβγαινε την 1η του μήνα χωρίς να ιδρώνεις, δεν μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει διαλυμένη αγορά ή κλειστές τράπεζες».