«Μας χαρακτηρίζουν “κρατικιστές” αυτοί που δημιούργησαν το πελατειακό κράτος» υπογράμμισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, στο Mega και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη, ενώ συμπλήρωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκε και δεν προτίθεται να μπει σε έναν αριστερό εμφύλιο».

Αφού αναφέρθηκε στην επτάμηνη διακυβέρνηση και στην σκληρή μάχη της διαπραγμάτευσης υπογραμμίζοντας την γενναιότητα της απόφασης να διεξάγουμε δημοψήφισμα ενώ οι εταίροι επέβαλαν τα capital controls, o κ. Βίτσας υπογράμμισε πως «αυτές οι εκλογές πρέπει οπωσδήποτε να βγάλουν κυβέρνηση» γι αυτό και δεν πρόκειται ο ΣΥΡΙΖΑ να επικεντρωθεί σε μια εσωτερική διαφορά αλλά στη μάχη για την χώρα.

Απευθυνόμενος στην κ. Ζωή Αποστολοπούλου ο κ. Βίτσας ισχυρίστηκε πως Το ΠΟΤΑΜΙ ήθελε εκλογές τον Νοέμβριο για να έχει ψηφιστεί πρώτα το τρίτο μνημόνιο από τον ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Δημοκρατία. Ο ισχυρισμός ανέβασε τους τόνους στο πλατό του Mega με τον υποψήφιο Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Βίτσα απευθυνόμενος στην κ. Αποστολοπούλου, να χαρακτηρίζει το ΠΟΤΑΜΙ «ένα κόμμα “ΡΕΠΟΡΤΑΖ”».

Με τη σειρά της η κ. Αποστολοπούλου υπογράμμισε πως η θέση του κόμματός της ήταν σταθερή και υπαγόρευε πως «οι εκλογές πρέπει να αποφεύγονται όταν η οικονομία καταρρέει». Μάλιστα συμπλήρωσε πως «η διαφορά που έχει το ΠΟΤΑΜΙ από τα υπόλοιπα κόμματα ως κίνημα, είναι πως αποτελεί τον μόνο χώρο που αντιστρατεύεται την πελατειακή λογική. Η οριοθέτηση του παλιού και του καινούργιου είναι αυτή ακριβώς και την έχουν υπηρετήσει όλοι ακόμα και η χθεσινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Τέλος η κ. Αποστολούλου απευθυνόμενη στον υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Καραγκούνη ανέφερε πως «ούτε η ΝΔ έκανε τις μεταρρυθμίσεις όταν είχε την εξουσία στα χέρια της. Εάν δεν συγκρουστούμε με αυτές τις λογικές δεν θα περάσουμε στην ανάπτυξη».

Επίσης κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία πως ποτέ δεν έφερε καλπάζουσα ανάπτυξη στη χώρα. «Ποιες είναι οι χώρες που έχουν καλπάζουσα ανάπτυξη στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, μόνο η Τσεχία. Αν τώρα εσείς θεωρείται καλπάζουσα ανάπτυξη το 0,5% τι να πω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει μετά την νίκη των εκλογών να υλοποιήσει «την αναγκαία για τη χώρα παραγωγική ανασυγκρότηση με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά».

Αντιπαράθεση προκλήθηκε και όταν η συζήτηση αναφέρθηκε στην φορολόγηση των αγροτών με τον κ. Βίτσα να ισχυρίζεται πως «το θέμα των αγροτών δεν έχει συζητηθεί ακόμα και άρα δεν έχει κλείσει», και τον κ. Καραγκούνη να αμφισβητεί τα λεγόμενά του.

Η απάντηση στα λεγόμενα του ήρθε δια στόματος κ. Καραγκούνη ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως ζητά την συμπόνια του ελληνικού λαού για το δύσκολο έργο του κατά τους 7 μήνες τις διακυβέρνησής του. «Η συμπόνια δεν είναι για τον κ. Τσίπρα αλλά για τον ελληνικό λαό. Πήγατε μέσα στο καλοκαίρι και κάνατε δημοψήφισμα με αποτέλεσμα οι απολύσεις να φτάσουν τις 23.000 κι έρχεστε μετά το τέλος του καλοκαιριού για να κάνετε εκ νέου εκλογές. Έχετε 4 δις έλλειμμα μόνο από τους φόρους, είναι κλειστές οι τράπεζες, δεν μπορεί ο κόσμος να ανοίξει έναν λογαριασμό σε τράπεζα εν έτει 2015, δεν μπορούν οι εταιρείες να πληρώσουν το εμπόρευμά τους και θεωρείται τα capitals controls απλό ζήτημα; Ο μόνος τρόπος για να αρθούν τα capital controls είναι με την σταθερότητα, δηλαδή με την Νέα Δημοκρατία» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής.

Χαρακτήρισε μάλιστα την συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με τους εταίρους εισπρακτική υπογραμμίζοντας πως αυτός είναι και ο λόγος που δεν θα φέρει θετικό ισοζύγιο. «Κατά βάση η συμφωνία που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ  είναι εισπρακτική, ενώ για να βγει θετικό το ισοζύγιο χρειάζεται να προχωρήσουμε σε επενδυτικό πρόγραμμα και να γίνουν μεταρρυθμίσεις» κατέληξε ο κ. Καραγκούνης.