Ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό με γαλάζιο προβάδισμα δείχνει η πρώτη σφυγμομέτρηση από το δεύτερο κύμα δημοσκοπήσεων που είδε  το φως της δημοσιότητας και πραγματοποιήθηκε από την GPO για λογαριασμό του Mega.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 25,3%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί χάνοντας για πρώτη φορά την δημοσκοπική πρωτιά με ποσοστό 25%. Η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση εμφανίζει μία δυναμική που στην πρώτη στροφή στο δρόμο για τις κάλπες προηγείται με το ισχνό προβάδισμα του 0,3%.

Εξίσου ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης ξεπερνά, για πρώτη φορά, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στις θετικές γνώμες, συγκεντρώνοντας 44,3% και ευρισκόμενος μιάμιση μονάδα μπροστά από τον τέως πρωθυπουργό που φθάνει στο 41,9%. Μάχη διεξάγεται σύμφωνα με τα στοιχεία της GPO στα πρόσωπα κάτω από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς, μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη, οι οποίοι συγκεντρώνουν 39,5% και 35,7% αντίστοιχα.

Στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Α. Τσίπρας παρουσιάζει μικρό προβάδισμα έναντι του Ευάγγελου Μεϊμαράκη με ποσοστό 28,8% σε σύγκριση με 27,1% του δεύτερου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει, ωστόσο, πως η πλειοψηφία (30%) απάντησε πως κανείς από τους δύο δεν κρίνεται κατάλληλος να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Σαφής υπεροχή στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων καταγράφεται στο σχηματισμό κυβέρνηση συνεργασίας, που συγκεντρώνει 58,9% έναντι του 36,9% που θέλει μία αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις κάλπες της 20ης Σεπτέμβρη.

 

dimoskopisi1

dimoskopisi3 dimoskopisi2 dimoskopisi4dimoskopisi5dimoskopisi6dimoskopisi7 dimoskopisi13 dimoskopisi12 dimoskopisi11 dimoskopisi10 dimoskopisi9 dimoskopisi8