«Σε ψήφο εμπιστοσύνης και όχι διαμαρτυρίας ή τιμωρίας» κάλεσε τους πολίτες ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης από τον Άγιον Νικόλαο Λασιθίου που ήταν ο πρώτος σταθμός της διήμερης περιοδείας του στην Κρήτη.

Σε δήλωση που έκανε μετά την συνάντησή του με τους τοπικούς παράγοντες ο Πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι «Οι εκλογές μόνο αστάθεια και αβεβαιότητα φέρνουν» και συμπλήρωσε : «Ανακόπτουν την όποια πορεία έχει χαράξει η χώρα. Δυστυχώς, δεν εισακούστηκα, παρότι είπα ότι θα μπορούσε να συνεχίσει αυτή η Βουλή».

Επίσης σημείωσε ότι « Η Νέα Δημοκρατία και άλλες πολιτικές δυνάμεις έδωσαν στήριξη δυνατή για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας με δικό μας προσωπικό, πολιτικό κόστος και είπε οτι για πρώτη φορά Πρωθυπουργός πήρε 251 κοινοβουλευτικές ψήφους και είχε τόσο μεγάλη δύναμη στο Κοινοβούλιο. Θα μπορούσε να αναδειχθεί ως ένας εθνικός ηγέτης. Και θα μπορούσε να προχωρήσει τη χώρα σε μια αλλαγή σελίδας, συνεννόησης, σύνθεσης και ανάπτυξης».

Σύμφωνα με τον ίδιο «πολλοί από τους πολίτες είχαν προτιμήσει το συννεφάκι, σκεφτόμενοι ότι και τα μισά από αυτά που έλεγε να κάνει , έτσι έλεγαν αρκετοί, θα ήταν προς όφελος των πολιτών. Ακόμα και τα μισά να γινόντουσαν. Εδώ, όμως, συμπλήρωσε , δεν έγινε τίποτα. Αντιθέτως. Πρέπει τώρα να συγκρίνουμε τα πεπραγμένα του 7μήνου με τις υποσχέσεις που υπήρχαν».

Αφού τόνισε ότι δεν είναι η ώρα να κάνει τις συγκρίσεις σημείωσε. «Θέλω να θυμίσω ότι εμείς είχαμε καταφέρει στα δυόμισι χρόνια να προχωρήσουμε σε μείωση κάποιων φορολογικών συντελεστών, να προχωρήσουμε στη μείωση κατά 30% της έκτακτής εισφοράς, στη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, στη μείωση του ΦΠΑ εστίασης, στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που βοηθά την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη, αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας». Σύμφωνα με τον κ. Μειμαράκη «Θα μπορούσαμε να είχαμε προχωρήσει – αν δεν είχαν προκύψει οι εκλογές του Γεννάρη – στις μεταρρυθμίσεις που είχαμε εξαγγείλει. Θεωρώ, λοιπόν, πρόσθεσε ότι οι πολίτες μπορούν και έχουν σήμερα συγκρινόμενα προγράμματα, αλλά και αποτελέσματα για να κρίνουν. Και γι’ αυτό καλώ σε ψήφο εμπιστοσύνης και όχι σε ψήφο διαμαρτυρίας ή τιμωρίας, η οποία τελικά κόστισε στον τόπο αυτό το 7μηνο περίπου 90 δισεκατομμύρια».

Κατά τη συνάντηση του με την αντιπεριφερειαρχη Λασιθίου, δημάρχους και εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, που του ανέπτυξαν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή,υποσχέθηκε ότι τα έργα που έχουν ξεκινήσει θα ολοκληρωθούν και οι δεσμεύσεις προηγούμενων ετών για το οδικό δίκτυο και τα εγγειοβελτιωτικά έργα θα υλοποιηθούν.

Ακόμη διαβεβαίωσε πως μετά τις εκλογές θα επισκεφτεί ξανά το νομό για μια πιο ουσιαστική συζήτηση για τα αναπτυξιακά θέματα της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, στην επίσκεψη του στην Κρήτη συνοδεύεται από τον βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη, τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ Μανόλη Κεφαλογιάννη ,τους βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη , Λευτέρη Αυγενάκη ,Όλγα Κεφαλογιάννη , Θεόδωρο Φορτσάκη , και Γιάννη Κεφαλογιάννη και κομματικά στελέχη .

Το βράδυ ο κ. Μειμαράκης αναμένεται να μιλήσει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο κινηματοθέατρο του Ηρακλείου .