«Πολύ σωστά δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ότι όταν έλθουν οι εφαρμοστικοί κανονισμοί για τη φορολόγηση των αγροτών δεν πρόκειται να υποστηρίξουμε αυτά τα μέτρα», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Ανοιχτά Μικρόφωνα” του “ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ104,9 FM” ο πρώην υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης των κυβερνήσεων της ΝΔ, Αλέξανδρος Κοντός.

«Όταν διάβασα τα νέα μέτρα και έβαλα κάτω τους αριθμούς, διαπίστωσα ότι οδηγούν σε αφανισμό της ελληνικής περιφέρειας, γιατί δεν είναι εφαρμόσιμα, γιατί αν πάμε σε 26% φορολογία, 100% προκαταβολές και τριπλασιασμό των εισφορών στον ΟΓΑ, δεν μένει διαθέσιμο εισόδημα», είπε ο κ.Κοντός, ο οποίος ως λύση στο πρόβλημα της φορολόγησης των αγροτών προτείνει “να δηλωθεί το πραγματικό εισόδημά τους και να αντιμετωπιστούν οι απώλειες φόρων από τα τσιγάρα, που είναι 750 εκ. ευρώ”.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ.Κοντός εξέφρασε την αντίθεσή του στην αύξηση της φορολογίας των τσιγάρων, που πρότειναν οι κ.κ. Μητσοτάκης και Καράογλου ως ισοδύναμα μέτρα για τον ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία και τη φορολόγηση των αγροτών, αντίστοιχα.

«Έχει αποδειχθεί, ότι κάθε φορά που αυξάνουμε τη φορολογία στα τσιγάρα και στα καύσιμα, αυξάνονται τα λαθραία και ο κόσμος στρέφεται σε κάτι φτηνό το οποίο είναι και επικίνδυνο», είπε ο κ.Κοντός, προσθέτοντας ότι στην επιστολή που έστειλε στον κ.Μεϊμαράκη προτείνει να συσταθεί “ειδική υπηρεσία για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καπνού” στο πρότυπο της αντίστοιχης που είχε δημιουργηθεί το 2004 για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου των αμνοεριφίων.

«Θα έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα», είπε ο πρώην υπουργός.