Το δίλημμα των εκλογών θέτει ο Δημήτρης Βίτσας, επισημαίνοντας ότι το ποιος και πως θα κυβερνήσει είναι το ερώτημα που θα κρίνει και το αποτέλεσμα της εκλογικής μάχης της 20ης Σεπτεμβρίου.

«Αν εννοείται ποιο είναι το δίλημμα αυτών των εκλογών κατά τη γνώμη μου το δίλημμα είναι ποιος και πως θα κυβερνήσει. Σε αυτό το δίλημμα απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως ότι πρέπει να διαμορφωθεί κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, άρα αναζητά την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, την αυτοδυναμία και το πως το λέει με το πρόγραμμά του στο οποίο εντάσσονται ένα κομμάτι της συμφωνίας που αφορά μία σειρά ζητήματα τα οποία είναι γνωστά και το πρόγραμμα το οποίο θα έχει αντίρροπα μέτρα, σε σχέση με δυσβάσταχτα μέτρα της συμφωνίας και το πρόγραμμα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας», ανέφερε ο κ. Βίτσας, που εκτελεί χρέη γραμματέα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον «Real FM».

Στην επισήμανση ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι δεν επιτυγχάνεται ο στόχος της αυτοδυναμίας και στο ερώτημα αν την επόμενη της 20ής Σεπτεμβρίου θα υπάρχει κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Το βασικό ζήτημα και αυτό που θα κρίνει και την αυτοδυναμία και το τι θα γίνει μετά τις εκλογές είναι οι άνθρωποι που είναι αυτή τη στιγμή αναποφάσιστοι σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχουν, κατά τη δική μου τη γνώμη, αναποφάσιστοι αν θα ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ, αλλά υπάρχει ένας κόσμος ο οποίος δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα ψηφίσει κάποιο άλλο κόμμα».

Και συνέχισε: «Σε αυτό επικεντρώνουμε λέγοντας ότι εμείς δώσαμε και δίνουμε μία μάχη, μία μάχη η οποία να συνεχιστεί και σε αυτή τη μάχη δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επιστρέψει το παλιό σύστημα, το παλιό κομματικό κράτος, το παλιό πελατειακό κράτος, τα οργανωμένα συμφέροντα τα οποία διέλυσαν τη χώρα και την έφεραν σε αυτή την κατάσταση».