Ως «νεόπτωχο συνταξιούχο» περιγράφει εαυτόν ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας για τη βουλευτική σύνταξη που λαμβάνει.

«Φιλοχρήματος δεν είμαι. Φτωχός είμαι, νεόπτωχος συνταξιούχος. Η σύνταξή μου είναι η ανωτάτη σύνταξη του Δημοσίου, η οποία είναι 5.900€ καθαρά. Τώρα, έχει κατέβει στα 1.800€. Οι ίδιοι οι βουλευτές πρόσεξαν να διατηρείται η αμοιβή τους σε αξιοπρεπή επίπεδα. Δεν λέω ότι είναι πολύ, όμως η λογική ότι οι συνταξιούχοι είναι άνθρωποι που δεν τους χρειάζομαι πια, άρα τους ξεσκίζω – που είναι η λογική που ισχύει για όλους τους συνταξιούχους της χώρας – κάποτε πρέπει να αντιμετωπιστεί», τόνισε, μιλώντας στο «ΒΗΜΑ FM».

Λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές, το άλλοτε πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να σχολιάσει το τρίτο μνημόνιο που θα κληθεί να εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από την εκλογική μάχη της 20ης Σεπτεμβρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το μόνο πρόγραμμα που υφίσταται είναι το μνημόνιο. Είναι μονόδρομος το μνημόνιο. Ή μνημόνιο ή τίποτα!»

«Η κυρία Γεννηματά έστειλε μια πρόσκληση σ’ ένα σεντόνι από διευθύνσεις ηλεκτρονικές, όπου μας καλεί όλους εμάς, που έχουμε, λέει, παίξει ένα ρόλο στην παράταξη, να βρεθούμε όλοι μαζί την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, στις 19.00’, στο Ζάππειο, να την ακούσουμε προφανώς να μιλήσει και να διαβάζει μάλλον ένα κείμενο, όπως κάνει συνήθως», επισήμανε ο κ. Πάγκαλος. Και συμπλήρωσε: «Δεν θέλω να κάνω ανάλυση της καριέρας της κυρίας Γεννηματά, την οποία θεωρώ ανύπαρκτη – την καριέρα, όχι την κυρία Γεννηματά. Είναι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος, μια καλή νοικοκυρά και μια καλή μητέρα».