Η Λαϊκή Ενότητα δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ εάν επιμείνει να εφαρμοστεί η πολιτική των μνημονίων που δηλώνει προεκλογικά υποστήριξε ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος, Δημήτρης  Στρατούλης, μιλώντας στην εκπομπή του ALPHA με τον δημοσιογράφο, Αντώνη Σρόιντερ.

Όπως ανέφερε ο κ. Στρατούλης το μόνο πρόγραμμα που υπάρχει σήμερα είναι αυτό του μνημονίου σχεδόν όλοι το ψήφισαν.«Εμείς, σαν Λαϊκή Ενότητα μπορούμε να συνεργαστούμε μόνο με κόμματα που δεν στηρίζουν το μνημόνιο και δεν πρόκειται να πράξουμε διαφορετικά. Η πολιτική των μνημονίων είναι μέσο φτωχοποίησης του ελληνικού λαού. Ανεξάρτητα από προθέσεις λοιπόν, υπάρχει ένα πρόγραμμα μνημονίου που ψηφίστηκε και από σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς και από τα προηγούμενα κόμματα, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, το οποίο περιλαμβάνει σκληρά μέτρα και εξευτελιστική, αυστηρή και εξουθενωτική εποπτεία οπότε εμείς δεν μπορούμε να το εφαρμόσουμε» υπογράμμισε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως συμπλήρωσε ο σκοπός του κόμματος του κ. Λαφαζάνη «είναι αυτό το μνημόνιο να ακυρωθεί. Γι αυτό και θα συμμαχήσουμε μόνο με πολιτικές δυνάμεις που δεν το υποστηρίζουν. Δεν θα στηρίξουμε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον επιμένει να εφαρμοστεί η πολιτική των μνημονίων που υποστηρίζει προεκλογικά. Η κυβέρνηση ψήφισε το μνημόνιο και με αυτό ακύρωσε όλες τις προγραμματικές της δεσμεύσεις, δεν τρελάθηκαν οι 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ».

Διευκρίνισε μάλιστα πως κατά την γνώμη του την κυβέρνηση δεν την έριξε το Μνημόνιο. «Η κυβέρνηση έπεσε μόνη της χωρίς καν να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής. Την κυβέρνηση δεν την έριξαν οι βουλευτές που στήριξαν το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε σε συνέντευξή του ότι από τις Βρυξέλλες σχεδίαζε τις εκλογές»

Όσον αφορά στο αντιμνημονιακό πρόγραμμα της Λαϊκής Ενότητας ο κ. Στρατούλης το χαρακτήρισε αναπτυξιακό διευκρινίζοντας πως «στην περίπτωση που δεν χωράει στην Ευρωζώνη και το ευρώ θα πρέπει να αποχωρήσουμε κι από τα δύο».

Τέλος διέψευσε το γεγονός πως ο κ. Λαφαζάνης γνώριζε την πρόθεση του κ. Τσίπρα να προχωρήσει τόσο σύντομα σε εκλογές. «Δεν είχε το πολιτικό δικαίωμα. Η κυβέρνηση βιάστηκε να προκηρύξει εκλογές για να μην καταλάβει ο λαός τις συνέπειες του τρίτου Μνημονίου, γι’ αυτό διαφωνήσαμε με τις εκλογές