Επεισοδιακή ήταν η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ. Συμβασιούχοι της Βουλής βρέθηκαν στην αίθουσα της συνέντευξης και ανάρτησαν μάλιστα πανό στο οποίο αναγραφόταν «Τέλος στη Ζωή της ανεργίας»».

Οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι στο κανάλι και το γραφείο τύπου της Βουλής διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτοι, με την κ. Κωνσταντοπούλου να κάνει λόγο για προσπάθεια προβοκάτσιας σε βάρος της.

Ειδικότερα, οι συμβασιούχοι κατηγόρησαν την πρόεδρο της Βουλής ότι ενώ εμφανίζεται να προασπίζεται τα εργασιακά δικαιώματα την ίδια ώρα αφήνει στο δρόμο 70 εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι 6 και 7 μήνες ενώ ποτέ δεν θέλησε να κάνει διάλογο μαζί τους ώστε να λυθεί το πρόβλημα με τις συμβάσεις τους.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε για «πολλοστή οργανωμένη επίθεση στο πλαίσιο της τεχνικής που λέγεται δολοφονία προσωπικότητας και προσπαθεί να πλήξει έναν άνθρωπο».

Η πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι από την αρχή που ανέλαβε προσπάθησε να ξεκαθαριστεί η κατάσταση και να διερευνηθεί, «ποιοι πραγματικά εργάζονται και ποιοι είναι άνθρωποι φαντάσματα», που προσλήφθηκαν ρουσφετολογικά και με πελατειακά κριτήρια, και πρόσθεσε ότι όσες φορές επιχείρησε να δρομολογήσει διαδικασίες για την επίλυση του προβλήματος των εργαζομένων με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου, δεχόταν «μιντιακή επίθεση».

«Υπάρχουν πράγματι ευθύνες στο ότι το θέμα δεν διευθετήθηκε και είναι σε αυτούς που διέλυσαν τη Βουλή εσπευσμένα», επεσήμανε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι την κατηγόρησαν ότι υιοθέτησε μισαλλόδοξες απόψεις που έκαναν λόγο για «κομματόσκυλα» ενώ τους απαξίωσε σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο χωρίς ποτέ να θελήσει να συναντηθεί μαζί τους και να κάνει διάλογο.

Για αρκετή ώρα τα πνεύματα ήταν οξυμμένα ανάμεσα στους δημοσιογράφους και στους υποστηρικτές της κ. Κωνσταντοπούλου και το θέμα έληξε όταν οι εργαζόμενοι της Βουλής αποχώρησαν από την αίθουσα.