Σφοδρή επίθεση στις εταιρίες δημοσκοπήσεων εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σημειώνοντας ότι «είναι εκτός τόπου και χρόνου» και χαρακτηρίζοντάς τις «παντελώς αναξιόπιστες».

«Δεν αξίζουν ούτε στο χαρτί που γράφονται. Ο κόσμος πολλές φορές απαντά ψεύτικα και ειρωνικά και τους γυρίζει την πλάτη» σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης σε συνέντευξη που  παραχώρησε στα Παραπολιτικά fm.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας σημείωσε ότι δεν τοποθετεί σε κάποιο συγκεκριμένο ποσοστό τον πήχη, τονίζοντας ότι «ένας από τους στόχους μας είναι να είμαστε η Τρίτη πολιτική δύναμη. Είναι ένας ρεαλιστικός στόχος. Θα είμαστε η ευχάριστη έκπληξη των εκλογών. Η τάση που έχει η Λαϊκή Ενότητα είναι να πάει πολύ ψηλά».

Σε ερώτηση για τον Αλέξη Τσίπρα και τα όσα είπε στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο, ο κ. Λαφαζάνης, επανέλαβε ότι «η μνημονιακή στροφή του Αλέξη Τσίπρα είναι απαράδεκτη. Είχαμε αποφασίσει ότι θα τελειώσουμε με τα Μνημόνια και θα τα ακυρώσουμε. Αυτή ήταν η βασική μας κατεύθυνση. Δυστυχώς ο Αλέξης Τσιπρας με την πολιτική του απόφαση πέρασε στην άλλη όχθη. Δεν μπορούσαμε να συνυπάρχουμε σε ένα πολιτικό σχήμα του οποίου η ηγεσία ψήφισε το Μνημόνιο. Αυτό ήταν απαράδεκτο και αποτέλεσε την ουσία του διαχωρισμού μας».

«Η ηγεσία έβαζε το ευρώ πάνω από το συμφέρον της χώρας», πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης, τονίζοντας ότι «η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν να φύγουμε από το ευρώ αλλά δεν ήταν και το «πάση θυσία παραμονή στο ευρώ». Όχι το ευρώ πάνω από την αντιμνημονιακή μας κατεύθυνση όχι το ευρώ πάνω από τη χώρα. Εμείς δεν είχαμε ποτέ αποφασίσει να βάλουμε το ευρώ πάνω από τη νεολαία. Εμείς, ήμασταν σταθεροί και μένουμε σταθεροί στις απόψεις και τις δεσμεύσεις μας».

«Άλλη λύση υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Η άλλη λύση δεν είναι ούτε εμφύλιος, ούτε διχασμός. Η άλλη λύση είναι μια δημοκρατική λύση, η έξοδος από την ευρωζώνη. Το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα για να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα ανόρθωσης και ανασυγκρότησης της Ελλάδας. Αν περιμένουμε από τρίτους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα είναι λάθος. Θα είναι δική μας επιλογή η έξοδος από την ευρωζώνη».