«Εγώ μπήκα στην πολιτική τα τελευταία τρία χρόνια. Δεν άλλαξα τρία κόμματα σε τρία χρόνια». Αυτή η φράση της Θεανούς Φωτίου εξόργισε το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας, Ραχήλ Μακρή, η οποία παραβρισκόταν το τηλεοπτικό πάνελ του ΣΚΑΙ με αποτέλεσμα να φύγει η κατάσταση εκτός ελέγχου.

«Εγώ μπήκα στην πολιτική τα τελευταία τρία χρόνια. Δεν άλλαξα τρία κόμματα σε τρία χρόνια. Είμαι σταθερή σε αυτό που πιστεύω μία ζωή, δηλαδή στη ριζοσπαστική Αριστερά» σημείωσε χαρακτηριστικά η πρώην αναπληρώτρια υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα.

Η βουλευτής Κοζάνης της Λαϊκής Ενότητας δεν ανέχτηκε το «καρφί» της κας Φωτίου και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά όλων των κομμάτων, πλην της Λαϊκής Ενότητας, χαρακτηρίζοντάς τα «μνημονιακά» και «δεκανίκια».

Το αποκορύφωμα ήρθε όταν απευθυνόμενη στην Θεανώ Φωτίου η κα Μακρή την συμβούλεψε να… μάθει να κάνει καλές μαρμελάδες. «Μάθετε να κάνετε λοιπόν μαρμελάδες να ταΐζετε τους φτωχούς» σημείωσε ειρωνικά η καταγόμενη από την Κοζάνη υποψήφια της Λαϊκής Ενότητας, αναφερόμενη σε παλαιότερη δήλωση της κας Φωτίου, στην οποία είχε τονίσει ότι «θα φτιάξει ακόμα και μαρμελάδες για να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση».

Μετά το «πολιτικό» επιχείρημα που επιστράτευσε η κα Μακρή, η πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από το πάνελ.