«Από την 21η Σεπτεμβρίου αρχίζει μια νέα περίοδος, που θα ξαναφέρει το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων. Ξεκινάμε με μια κυβέρνηση που δεν θα εξαρτάται από την ψήφο διαπλεκόμενων κομμάτων», τονίζει σε συνέντευξή του ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. «Στις 21 Σεπτεμβρίου θα είμαστε εδώ για να ελέγξουμε τα χρήματα που μπαίνουν στη χώρα. Για να μην τα πάρουν οι διαπλεκόμενοι, που τα βγάζουν στο εξωτερικό, αλλά για να πέσουν στην αγορά και να ξανακερδίσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να ξανανοίξουν δουλειές» υποστηρίζει ακόμη ο κ. Καμμένος, που δηλώνει σίγουρος για μια νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετά τις εκλογές.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Χωνί», αναφέρθηκε στη συμφωνία με τους εταίρους λέγοντας ότι «Δεν πρόκειται για μνημόνιο, πρόκειται για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Το αγγλικό δίκαιο δεν υπάρχει πια. Η δέσμευση για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους τους επόμενους μήνες είναι εδώ. Και, βεβαίως, ένα πακέτο αναπτυξιακό», ενώ κατηγόρησε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι σημειώνοντας πως «Η απάντηση του πρωθυπουργού σε πρόσφατη συνέντευξη, ότι “αυτοί είναι η Εθνική της διαπλοκής”, απεικονίζει την αλήθεια».

Από την κριτική του δεν ξέφυγαν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης «Αντί ο νέος (μεταβατικός) πρόεδρος να πάρει στα χέρια του τη ΝΔ και να την επαναφέρει σε σωστές βάσεις, τελικά επικράτησε η λογική του Βορίδη, του Γεωργιάδη, του Πλεύρη» είπε, αλλά και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης καθώς «Την κυβέρνηση την έριξε ο Λαφαζάνης. Ο άνθρωπος που καθόταν εξ αριστερών μου στο υπουργικό συμβούλιο και ήξερε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Μακάρι να υπήρχε άλλη λύση. Ο πρώτος που θα τη δεχόταν θα ήμουν εγώ και βεβαίως και ο πρωθυπουργός».