Κλειστά κρατούν τα χαρτιά τους οι βουλευτές και τα στελέχη της κίνησης των «53» του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένοντας τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Σύσκεψης που ολοκληρώνεται την Κυριακή και αναμένεται να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό τοπίο στο δρόμο προς τις κάλπες. Η Λαϊκή Ενότητα άνοιξε το κουτί της Πανδώρας και σε πορεία διάλυσης είναι πλέον και οι «53», καθώς αρκετά στελέχη φαίνεται πως βρίσκονται λίγο πριν την πόρτα της εξόδου.

Κατά την ομιλία του το απόγευμα του Σαββάτου, ο Πάνος Λάμπρου, μιλώντας στον πληθυντικό εκ μέρους της κίνησης των «53», ζήτησε να υπάρξει δέσμευση ότι το συνέδριο «αναστοχασμού και αποκατάστασης της πληγωμένης πολιτικής μας αξιοπρέπειας» θα πρέπει να γίνει αμέσως μετά τις εκλογές.

Ο κ. Λάμπρου έθεσε τις τέσσερις κόκκινες γραμμές που θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση των «53»:

1. Δεν πρόκειται να συναινέσουν σε καμία περίπτωση σε πιθανές μετεκλογικές κυβερνητικές συνεργασίες με τα κόμματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ ή του Ποταμιού.

2. Δεν πρόκειται να συμφωνήσουν σε ένα προεκλογικό πρόγραμμα που θα απουσιάζει το σχέδιο απεμπλοκής από το μνημόνιο.

3. Δεν πρόκειται να συμμετέχουν σε ψηφοδέλτια που θα προσβάλλουν το ήθος της αριστεράς.

4. Δεν πρόκειται να μείνουν απαθείς στην «απαξία» του κόμματος και της συλλογικής λειτουργίας.

Κείμενο αναμένεται να κατατεθεί στην Πανελλαδική Σύσκεψη από τους 53

Σύμφωνα με στελέχη από τους «53» που επικαλείται η ΑΥΓΗ, έχει συγκροτηθεί κείμενο που κατά πάσα πιθανότητα θα κατατεθεί στην Πανελλαδική Σύσκεψη την Κυριακή. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός απροόπτου, τις μέρες μετά την Πανελλαδική Σύσκεψη αναμένεται να προχωρήσουν στη συγκρότηση τάσης καθώς αρκετά στελέχη τους βρίσκονται σε διαδικασία αποστράτευσης από το κόμμα.