Μικρό προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει μια νέα δημοσκόπηση της Alco για την κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 22,6% στην πρόθεση ψήφου έναντι 21,1% της ΝΔ.

Μεγάλη απογοήτευση και για το «ισχυρό χαρτί» που παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Το 79% των ερωτηθέντων δήλωσαν απογοητευμένοι από τον απερχόμενο πρωθυπουργό.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι από την απόδοση της κυβέρνησης, το 77% απαντά αρνητικά, ενώ μόλις το 15% συντάσσεται με το «ναι».

Λανθασμένη θεωρεί το 66% την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για παραίτηση της κυβέρνησης και προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, ενώ το 25% την κρίνει θετικά.

Πάνω από δύο στους τρεις ερωτηθέντες με ποσοστό 70% εκτιμά ότι το τρίτο μνημόνιο είναι χειρότερο από τα προηγούμενα.

Τέλος, απόλυτη ισορροπία επικρατεί για το ζήτημα του μεταναστευτικού. Στο ερώτημα κατά πόσο κρίνεται υπεύθυνη για την κατάσταση στο μεταναστευτικό η κυβέρνηση το 48% απαντά ναι και ακόμα ένα 48% απορρίπτει τον ισχυρισμό.

Μικρότερα ποσοστά απογοήτευσης δείχνει η δημοσκόπηση της Kapa Research για την κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Το Βήμα». Σύμφωνα με το γκάλοπ, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 27,3% έναντι 24,2% της Νέας Δημοκρατίας ενώ το 57,5% των ερωτηθέντων έχει αρνητική γνώμη για τον τρόπο που χειρίστηκε η κυβέρνηση τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Για τον συνολικό τροπο με τον οποίο διαπραγματεύθηκε η κυβέρνηση, το 40,4% των ερωτηθέντων την αποτιμά θετικά ή μάλλον θετικά, ενώ αρνητικά ή μάλλον αρνητικά την αποτιμά το 40,9%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός κρίνεται με 40,5% ο Αλέξης Τσίπρας έναντι 33,1% του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Το 56,5% εκτιμά ότι πρώτο κόμμα θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ το 22,7% η Νέα Δημοκρατία.

Διαβάστε περισσότερα στις εφημερίδες «Πρώτο Θέμα» και «ΒΗΜΑ» που κυκλοφορούν την Κυριακή.