Kριτική στον απερχόμενο υπουργό Παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά, ασκεί η ΝΔ με αφορμή αποσπάσεις εκπαιδευτικών και αλλαγές σε διοικήσεις.

Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Επικρατείας, καθηγητή Θεόδωρο Φορτσάκη, ο κ. Μπαλτάς ενώ τελούσε υπό παραίτηση, «υπέγραψε εκατοντάδες αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις φορέων, παρά τα χιλιάδες κενά στα σχολεία μας και τον κίνδυνο πολλά από αυτά να μην μπορέσουν να ανοίξουν».

Ο κ. Φορτσάκης σε δήλωσή του κάνει λόγο για χρόνια προβλήματα της εκπαίδευσης και κατηγορεί το Υπουργείο Παιδείας πως ενώ εδώ και επτά μήνες έχει πέσει σε χειμερία νάρκη, «για το κομματικό ρουσφέτι δεν αφήνει λεπτό να πάει χαμένο». Επισημαίνει, επίσης, πως «το θράσος περισσεύει και ο στόχος προφανής, δηλαδή η εξυπηρέτηση για μία ακόμη φορά των κομματικών συμφερόντων, δεδομένου ότι οι εν λόγω αποσπάσεις διενεργούνται άνευ κριτηρίων, μόνο με πολιτική βούληση».

Μάλιστα κατηγορεί τον κ. Μπαλτά πως λίγες ώρες πριν φύγει, αντικαταστάθηκε και η Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. «Ντροπή και αίσχος για όσους εμπλέκονται στις σχετικές αποφάσεις» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Φορτσάκης.