Το μεταναστευτικό δεν μπορεί να περιμένει, τόνισε κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ο νέος υπουργός, Χρήστος Ζώης, διευκρινίζοντας ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να «ξεδιπλώσει» μια πολιτική, αλλά τα προβλήματα περιμένουν και θα απαντηθούν όλες οι προκλήσεις χωρίς να αναβληθούν λύσεις.

Ο κ. Ζώης είπε ακόμη ότι ήταν εξαιρετική τιμή η πρόταση που του έγινε για συμμετοχή στην υπηρεσιακή κυβέρνηση και ότι «έχουμε υποχρέωση να οδηγήσουμε τη χώρα στις κάλπες με ηρεμία».

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Θοδωρής Δρίτσας, τόνισε ότι εγκαταλείπει με λύπη και συγκίνηση το υπουργείο, αναφέροντας ότι ήταν ο πρώτος κύκλος της κυβέρνησης της αριστεράς και ότι είναι σίγουρος ότι θα ξεκινήσει και δεύτερος κύκλος. Ο κ. Δρίτσας αναφέρθηκε στους δύο στόχους που είχε βάλει από την αρχή, που ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο, η εξάλειψη της απλήρωτης εργασίας και η καταπολέμηση της ανεργίας. «Στον πρώτο πετύχαμε κάποια πράγματα» σημείωσε και προσέθεσε ότι «στον δεύτερο δεν τα καταφέραμε και εξακολουθεί η ανεργία των ναυτικών να είναι ένα πολύ κρίσιμο θέμα».

Για την ακτοπλοΐα, είπε πως είναι σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο, ενώ αναφέρθηκε και στο σπουδαίο έργο που επιτελεί το Λιμενικό Σώμα ειδικά στο ζήτημα της αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών.