Σε πολύ φιλικό και εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η παράδοση – παραλαβή στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, στον νέο υπηρεσιακό υπουργό Επικρατείας, Ελευθέριο Παπαγεωργόπουλο, αλλά και στο χαρτοφυλάκιο της Γενικής Γραμματείας προς τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Ξενοφών Ροδόλφο Μορώνη.

Ο κ. Παππάς στην ομιλία του, δήλωσε ότι η κυβέρνηση στον τομέα των ΜΜΕ έχει να επιδείξει έργο, τόσο με την επαναλειτουργία της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης αλλά και με την ανάρτηση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο τέως υπουργός σημείωσε ότι με το που ανέλαβε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ενοποίησε τις δύο γραμματείες, σε μία προσπάθεια να μειωθεί το κόστος και να γίνουν πιο λειτουργικές, συμπληρώνοντας ότι είναι έτοιμο και το πολυνομοσχέδιο για τα οπτικοακουστικά μέσα, ουσιαστικά την τακτοποίηση των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης, όπως τόνισε, ενώ παράλληλα έχουν γίνει προσπάθειες να αυξηθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την ενημέρωση.

Αναφερόμενος στους κ.κ. Μορώνη και Παπαγεωργόπουλο, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι είναι άτομα με ευρεία αποδοχή, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο τους ενόψει και των εθνικών εκλογών.

Ο νέος υπουργός Επικρατείας, Ελ. Παπαγεωργόπουλος, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον υπουργό και τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης, Λ. Κρέτσο και δήλωσε ότι το θεσμικό χρέος της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει την ομαλή ροή και πορεία των πολιτικών πραγμάτων και ταυτόχρονα ένα ήρεμο πολιτικό κλίμα ενόψει των εκλογών, χωρίς ωστόσο να παραιτείται των ευθυνών της για όλα τα κρίσιμα και επείγοντα ζητήματα που άπτονται της διακυβέρνησης του συγκεκριμένου υπουργείου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τη ροή της χρηματοδότησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, αλλά και για ό,τι άμεσο προκύψει, με αίσθημα ευθύνης και σεβασμό στους θεσμούς.

Ο Ρ. Μορώνης κλείνοντας, υπογράμμισε την επιτυχημένη δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και την προσπάθεια να αντιμετωπιστούν χρόνια προβλήματα. Στόχος της υπηρεσιακής κυβέρνησης, υπογράμμισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι η διασφάλιση μιας ομαλής διακυβέρνησης προκειμένου η χώρα να οδηγηθεί ομαλά στις επικείμενες εκλογές.