Συνάντηση με τους εκπροσώπους των δευτεροβάθμιων οργανώσεων και Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομικοί, πυροσβέστες, Λιμενικοί) είχε ο τομέας Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη ΝΔ ο αρμόδιος συντονιστής του κόμματος Σίμος Κεδίκογλου και ο αρμόδιος τομεάρχης Δημήτρης Κυριαζίδης διαβεβαίωσαν για την καθαρότητα και ευθύτητα κάθε συζήτησης χωρίς οποιεσδήποτε μη υλοιποιήσιμες υποσχέσεις.

Από τη ΝΔ αναφέρουν ότι αναγνωρίζουν πως η κρίση τους επιβάρυνε και εργασιακά και οικονομικά και τονίζουν πως μόλις η χώρα οδηγήθηκε σε ένα στάδιο σταθεροποίησης, ως κυβέρνηση, η ΝΔ ανταποκρίθηκε στο βαθμό που επέτρεπαν τα οικονομικά του κράτους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συγγρού, οι εκπρόσωποι Αστυνομικών, Πυροσβεστών και Λιμενικών επεσήμαναν ότι μολονότι είχαν εκφράσει ενστάσεις για συγκεκριμένες επιλογές της ΝΔ «έχοντας πλέον γευθεί τον εμπαιγμό και τη διάψευση κάθε δέσμευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», αναγνωρίζουν τη θετική στάση και συμβολή της ΝΔ στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους ενώ κατέθεσαν και συγκεκριμένες προτάσεις που στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε ότι κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.