«Προχωράμε με όσους στηρίζουν τη δημοκρατική παράταξη», απάντησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν θα συνεργαστεί εκλογικά με τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΚΙΔΗΣΟ.

«Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δούλεψα πάρα πολύ σκληρά για την ενότητα και διεύρυνση του χώρου μας, της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Προχωράμε με όσους στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, με όσους στηρίζουν τη δημοκρατική παράταξη, με όσους διαμορφώνουν αυτή τη στιγμή τον τρίτο εναλλακτικό σοσιαλδημοκρατικό χώρο, που έχει ανάγκη η χώρα για να κερδίσει την πολιτική σταθερότητα», είπε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: «Χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν καθημερινά στο σπίτι τους, στη δημοκρατική παράταξη και θα προχωρήσουμε μαζί τους».

Η κ. Γεννηματά αντέδρασε έντονα, όταν δημοσιογράφος τη ρώτησε, αν θα μπει το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή και σημείωσε: «Είναι αστειότητες αυτά που λέγονται για το ΠΑΣΟΚ και τα ποσοστά του. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ ανακάμπτει, αλλά δεν χρειαζόμαστε τις δημοσκοπήσεις για να το δούμε αυτό. Σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, σε κάθε χώρο δουλειάς βλέπουμε τους ανθρώπους μας που αντιλαμβάνονται ότι παραπλανήθηκαν, ότι εξαπατήθηκαν από τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ και επιστρέφουν στο σπίτι τους».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη και είχε συνάντηση με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της πόλης. Άκουσε τα προβλήματα και αιτήματά τους και, όπως είπε, σε λίγες μέρες θα παρουσιάσει το προγραμματικό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ, στη διάρκεια της επίσκεψής της στην 80ή Διεθνή Έκθεση.

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι ήρθε η ώρα να αλλάξει πορεία η χώρα και τάχθηκε υπέρ του σχηματισμού μιας κυβέρνησης ευρείας πλειοψηφίας μετά τις εκλογές.

«Οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης βιώνουν με ιδιαίτερη ένταση τις συνέπειες της αποτυχίας του κ. Τσίπρα στην οικονομία, τις συνέπειες στην ύφεση στα capital controls, τη φοροκαταιγίδα που περιλαμβάνει το τρίτο και επαχθέστερο Μνημόνιο», επισήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε: «Έχει έρθει η ώρα για αλλαγή πορείας. Έχει έρθει η ώρα να επιστρέψει η ελπίδα στην Ελλάδα. Για να γίνει, όμως, αυτό, για την επανεκκίνηση της οικονομίας χρειάζεται να συνεργαστούμε, χρειάζεται να δουλέψουμε όλοι μαζί, μόνο μαζί μπορούμε. Η χώρα έχει ανάγκη από ένα νέο εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο. Για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται να κινητοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις και να προκαλέσουμε ένα παραγωγικό σοκ. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η πολιτική σταθερότητα. Μια κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας με κοινωνική στήριξη, με κοινωνική συναίνεση, μακριά από την αυταπάτη της αυτοδυναμίας. Η χώρα δεν χρειάζεται απλά την εφαρμογή του Μνημονίου. Πρέπει να κερδίσουμε την αξιοπιστία μας, για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τους δύσκολους όρους που περιλαμβάνει αυτό το Μνημόνιο, για ευαίσθητες κατηγορίες, αλλά όχι μόνο για τις ευαίσθητες αυτές κατηγορίες. Πριν από όλα, γιατί διαλύει τη δυνατότητα οικονομικής ανάκαμψης και ανασυγκρότησης. Για να πετύχουμε αυτή την αξιοπιστία χρειάζεται να κάνουμε τομές, αλλαγές, ρήξεις και μεταρρυθμίσεις. Αυτή είναι η προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ».