Αιχμές κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, άφησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αυστραλιανό ABC.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρουφάκης παρομοίασε τον κ. Τσίπρα με τον Σίσυφο που σπρώχνει την πέτρα στην κορυφή του βουνού, για να προσθέσει στη συνέχεια ότι σαν παιδί θεωρούσε ανόητο τον Σίσυφο «γιατί εγώ απλά θα σταματούσα να σπρώχνω την πέτρα».

Ο κ. Βαρουφάκης συνέχισε κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι άλλαξε ρότα υιοθετώντας μία ατελέσφορη πολιτική. «Ήμουν αντίθετος στο να υπογράψουμε τη συμφωνία γιατί σε μερικούς μήνες το καράβι θα πέσει στα βράχια πάλι» σημείωσε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς για τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη είπε ότι «τους συμπαθώ και με συμπαθούν αλλά δεν θα ενταχθώ εκεί γιατί έχουμε δομικές διαφορές».

Αναφερόμενος στην απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές, ο πρώην υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε την προεκλογική καμπάνια «άκαρπη» και τόνισε ότι θα παραμείνει ενεργός πολιτικά αλλά σε ευρωπαϊκό επίπεδο. «Πρέπει να στοχεύουμε σε ένα ευρωπαϊκό δίκτυο που θα εξελιχθεί σε πανευρωπαϊκό κόμμα» εξήγησε ο κ. Βαρουφάκης.