Το μουσείο της Μυκόνου και το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου, καθώς και τα ενδιαιτήματα του προσωπικού, τα εργαστήρια και τις αποθήκες, επισκέφθηκε κατά το προηγούμενο διήμερο ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης.

Ο κ. Ξυδάκης, συνοδευόμενος από τον διευθυντή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Δημήτρη Αθανασούλη και την προϊσταμένη Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων της ίδιας Εφορείας Ζώζη Παπαδοπούλου, πραγματοποίησε αυτοψία, η οποία εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό συντήρησης και αποκατάστασης των σημαντικότερων μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και εγκαταστάσεων των Κυκλάδων.

Τον Ιούνιο, ο υπουργός είχε επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Σαντορίνης και το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας, όπου και παρέστη στην έκθεση, για πρώτη φορά, της διάσημης τοιχογραφίας τού «Ψαρά», που φυλασσόταν για χρόνια στα υπόγεια του μουσείου. Κατά την ίδια επίσκεψη ανακοινώθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και του δήμου Θήρας με την οποία αναδεικνύονται σημαντικές αρχαιότητες και βελτιώνονται μουσειακές υποδομές της Σαντορίνης.

Αύριο, Παρασκευή 14/8, ο κ. Ξυδάκης θα επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάρου, ενώ θα ακολουθήσει αυτοψία στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάξου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου στον παλαιοχριστιανικό ναό της Εκατονταπυλιανής της Πάρου.