«Η κ. Κωνσταντοπούλου μάλλον έχει την άποψη ότι η Βουλή είναι τσιφλίκι της. Θα πρέπει να καταλάβει ότι όταν ο πρωθυπουργός και τα πολιτικά κόμματα συμφωνούν, πρέπει και αυτή να τηρεί τις δημοκρατικές διαδικασίες», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την στάση της προέδρου της Βουλής, για την συνεδρίαση της Ολομελείας του Κοινοβουλίου

«Βέβαια, η κ. Κωνσταντοπούλου έχει αποδείξει με τις τελευταίες συμπεριφορές της, ότι δεν έχει σκοπό να αλλάξει. Άρα, μετά την επίλυση του μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, μετά τη σταθεροποίησή της, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η Βουλή και να αλλάξει ο Πρόεδρος της Βουλής», προσέθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού μετά την συνάντηση διάρκειας μιας ώρας, που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Παράλληλα, σε ότι αφορά το μεταναστευτικό ο κ. θεοδωράκης σημείωσε: «Έχουμε υποχρέωση να φροντίσουμε τους πρόσφυγες που ξεσπιτώθηκαν και ψάχνουν μία ασφαλή στέγη. Είναι υποχρέωσή μας ως Έλληνες και ως Ευρωπαίοι. Αλλά από την άλλη θα πρέπει να πούμε ξεκάθαρα ότι η χώρα μας δεν μπορεί να αντέξει τους μετανάστες όλου του κόσμου. Η Ευρώπη έχει βάλει κανόνες. Αυτοί οι κανόνες πρέπει να τηρούνται και στη χώρα μας».

Επιπλέον, ο κ Θεοδωράκης, κάλεσε την κυβέρνηση «να τολμήσει να φύγει από ιδεοληψίες και να κάνει το διαχωρισμό: προστασία και αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και με τους μετανάστες μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να αποκοπεί η συνεχής ροή προς τα ελληνικά νησιά και τις μεγάλες πόλεις».

Τέλος, επισήμανε μάλιστα ότι αυτό θα πρέπει να γίνει σε συνεργασία με την Τουρκία και τις χώρες προέλευσης των μεταναστών.