Με τα προεδρεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ) συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος δήλωσε ότι στη συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης συζητήθηκε θέμα που απασχολεί τα Σώματα Ασφαλείας με βάση το νέο ασφαλιστικό.

«Είμαστε η μόνη εργασιακή ομάδα που θα φτάσει τα 50 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας», ανέφερε ο κ. Γερακαράκος ο οποίος προσέθεσε πως με επιχειρήματα έδειξαν στον κ. Μεϊμαράκη ότι ο έλληνας αστυνομικός είναι αυτή τη στιγμή ο μοναδικός αδικημένος.

«Οι σημερινοί κυβερνώντες όχι μόνο αθέτησαν πλήρως και τις προεκλογικές και τις μετεκλογικές δεσμεύσεις, αλλά αντιθέτως φέρνουν και ένα μνημόνιο λαιμητόμο», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ Ιωάννης Κατσιαμάκος. Όπως είπε, αν εφαρμοστούν ακριβώς όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για τους αστυνομικούς θα φτάσουν στα 62 χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι ο μέσος όρος εργασίας τους θα είναι 40,42 ή και 45 χρόνια.

Ο κ. Κατσιαμάκος ανέφερε ότι ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΝΔ να δει αυτό το θέμα και πως ο κ. Μεϊμαράκης δεσμεύτηκε να προσπαθήσει και σε συνεννόηση με τους θεσμούς και την κυβέρνηση να δοθεί η πρέπουσα λύση.