Συνάντηση με τον πρέσβη της Αιγύπτου στην Ελλάδα, Αχμέντ Φουάντ Ελ Βιντέουι, είχε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών και αρμόδια για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Σία Αναγνωστοπούλου.

Κατά τη συνάντηση, επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ενώ συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως το ζήτημα της μετανάστευσης, η νότια διάσταση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας και η εσωτερική πολιτική κατάσταση της Αιγύπτου. Τέλος, έγινε ειδική αναφορά από τον Αιγύπτιο πρέσβη στο μεγάλο έργο της Νέας Διώρυγας του Σουέζ, στα εγκαίνια του οποίου θα παραστεί την προσεχή Πέμπτη, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Εξάλλου, την Παρασκευή, η κ. Αναγνωστοπούλου είχε συνάντηση με τον πρέσβη της Αλβανίας στην Ελλάδα, Ντασνόρ Ντερβίσι. Κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν πολλές πτυχές των ελληνοαλβανικών σχέσεων, καθώς και η ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας. Η κα Αναγνωστοπούλου επανέλαβε την υποστήριξη της Ελλάδας προς την Αλβανία, σε ό,τι αφορά την πορεία ένταξής της στην Ε.Ε., ενώ από την πλευρά του, ο Αλβανός πρέσβης επανέλαβε την πρόσκληση του Αλβανού πρωθυπουργού, να επισκεφθεί ο Αλέξης Τσίπρας τα Τίρανα.