«Να μην δείξουν οι εργαζόμενοι καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ότι τάχα εργάζεται για το καλό των εργαζομένων, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΕΕ, των επιχειρηματικών ομίλων», τονίζει το ΠΑΜΕ σε σχόλιό του για τη συνάντηση του Γιώργου Κατρούγκαλου με το κουαρτέτο στο υπουργείο Εργασίας .

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, «η έγνοια της κυβέρνησης, των υπουργών της, της ΕΕ και του ΔΝΤ είναι πόσο γρήγορα θα ψηφιστούν και θα εφαρμοστούν τα μέτρα του νέου μνημονίου, που θα ανατρέψουν ότι απόμεινε στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Όσο για το “ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο” που ανάφερε ο υπουργός για τις συλλογικές συμβάσεις και τις εργασιακές σχέσεις, έχουν πικρή πείρα οι εργαζόμενοι των χωρών που ήδη έχουν εφαρμοστεί νόμοι που έχουν ανατρέψει τη σταθερή και μόνιμη δουλειά, που οργιάζει η μερική απασχόληση και το ωρομίσθιο, τα συμβόλαια μηδενικού χρόνου, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, όπως στη Γαλλία, την Ισπανία, την Αγγλία, την Πορτογαλία και αλλού».

Όπως σημειώνει ακόμη, «οι εργαζόμενοι να είναι σε ετοιμότητα. Καμιά συμμετοχή στους κοινωνικούς διαλόγους που ετοιμάζει η κυβέρνηση για να κάνει συνένοχη την εργατική τάξη στο νέο έγκλημα. Να προετοιμάζονται για σκληρή αναμέτρηση».