«Η συμφωνία των Βρυξελλών θα πρέπει να μείνει μια μικρή παρένθεση στην ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε μιλώντας το πρωί στον ρ/σ Alpha ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Στρατούλης.

«Θεωρούμε ότι η συμφωνία των Βρυξελλών θα πρέπει να μείνει μια πολύ μικρή, μικρότατη πολιτική παρένθεση στην ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ και αγωνιζόμαστε να επανέλθει το ταχύτερο δυνατό σε αντιμνημονιακή ρότα και σε ρότα εφαρμογής των προγραμματικών του δηλώσεων», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να ασκηθεί η μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια αυτή την περίοδο μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ ώστε η κυβέρνηση να μην αναλάβει δεσμεύσεις με νέα συμφωνία έναντι των δανειστών της χώρας που θα ακυρώνουν το πρόγραμμα του κόμματος.

Μιλώντας για το εθνικό νόμισμα τόνισε ότι «μπορούμε να το δούμε εάν είναι να πεθάνουμε από την πείνα μέσα στο ευρώ».

«Είναι μια μεγάλη συζήτηση η οποία έχει αρχίσει στον ΣΥΡΙΖΑ νομίζω και στην ελληνική κοινωνία, δεν πρέπει να είναι απαγορευμένη αυτή η συζήτηση. Ως εκ τούτου χαρακτηρισμοί συμμορία της δραχμής, ποινικοποίηση των όποιων απόψεων του Γιάννη του Βαρουφάκη ή απόψεων της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ είναι πράγματα ανεπίτρεπτα», τόνισε.