Νέες κόντρες εμφανίστηκαν το Σαββατοκύριακο που πέρασε στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ενώ καλά κρατούν οι εσωκομματικές αναταράξεις για το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση θέλει άμεσα συμφωνία και ψήφιση στις 18 Αυγούστου του νέου μνημονίου, ενώ την ίδια ώρα έχει φουντώσει η συζήτηση για το σχέδιο της δραχμής.

Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης «άδειασε» τον Γιάννη Πανούση, ο οποίος με συνέντευξή του στο «Βήμα» έθεσε  θέμα «εσχάτης προδοσίας» για τον Γιάννη Βαρουφάκη, τον οποίο όμως είχε καλύψει την Παρασκευή στη Βουλή ο πρωθυπουργός.

Ο προϊστάμενος υπουργός του Γιάννη Πανούση χαρακτήρισε «εκτός τόπου και χρόνου» ειδικά τους περί «εσχάτης προδοσίας» υπαινιγμούς που έκανε σε βάρος του Γ. Βαρουφάκη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι Πολιτική Γραμματεία και Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να πάψει από υπουργό τον Γιάννη Πανούση κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Την ίδια στιγμή δυσαρέσκεια επικρατεί στην ηγεσία της Αριστερής Πλατφόρμας για «διαρροές» που αποδίδονται στο Μέγαρο Μαξίμου προσωπικά κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη για την αποδοχή του σχεδίου Σόιμπλε. «Ο προβοκατόρικος πρωτοσέλιδος τίτλος του Κυριακάτικου Βήματος, ο οποίος αποδίδεται σε ανώνυμες κυβερνητικές πηγές, είναι ενταγμένος στον κλιμακούμενο πόλεμο, που παραπέμπει σε άλλες σκοτεινές εποχές, ενάντια σε όσους αντιστέκονται στην επιβολή ενός νέου, τρίτου μνημονίου λιτότητας και κοινωνικής λεηλασίας στη χώρα, το οποίο κινδυνεύει να δώσει τη χαριστική βολή στον τόπο. Αυτή, όμως, η φτηνή προβοκατόρικη παραπληροφόρηση δεν δείχνει μόνο παντελή έλλειψη επιχειρημάτων αλλά κυρίως τον πανικό και τα αδιέξοδα των εμπνευστών της», ανέφεραν συνεργάτες του Π. Λαφαζάνη αναφορικά με τις διαρροές.

Έντονη δυσαρέσκεια όμως επικρατεί και στο Μέγαρο Μαξίμου για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, για τον οποίο επικρατεί η εκτίμηση ότι θέλει να βάλει στο «κάδρο» των οπαδών της δραχμής τον ίδιο τον πρωθυπουργό.