Ο Γιάννης Βαρουφάκης ξαναχτυπά με νέα του συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα «El Pais», η οποία θα δημοσιευτεί αύριο, Κυριακή.

Σε απόσπασμα της συνέντευξης που η εφημερίδα έδωσε στη δημοσιότητα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών προειδοποιεί την Ισπανία «ότι κινδυνεύει να καταλήξει σαν την Ελλάδα».

«Ο λαός της Ισπανίας πρέπει να δει την κατάσταση και να κρίνει τι θέλει για την κοινωνία του, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στην Ελλάδα ή στη Γαλλία ή αλλού», λέει ο πρώην υπουργός.

Όπως περιγράφει ο δημοσιογράφος, ο κ. Βαρουφάκης μίλησε καθήμενος στον καναπέ τού καθιστικού του, με την ίδια ρητορική που του χάρισε τόσους πολλούς εχθρούς στο Eurogroup. Ο πρώην υπουργός μιλά έντονα, σημειώνει ο δημοσιογράφος, εναντίον της στρατηγικής του φόβου που χρησιμοποιήθηκε στην Ελλάδα ώστε να αποφευχθεί η «πολιτική μετάδοση», με την άνοδο κομμάτων σαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Το να τιμωρείς την περηφάνια ενός κράτους για να τρομάξεις άλλους, δεν είναι αυτό για το οποίο φτιάχτηκε η Ευρώπη, (δεν είναι) η Ευρώπη που φτιάξαμε, η Ευρώπη για την οποία πάλεψαν ο Φελίπε Γκονζάλες, ο Ζισκάρ ντ’ Εστέν και ο Χέλμουτ Σμιτ», υπογραμμίζει ο πρώην υπουργός.