Την προβολή των θέσεων του ΠΑΣΟΚ για ένα νέο μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης, καθώς και τις «κόκκινες γραμμές» του κόμματος, θα θέσει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ενώπιον των αγροτών, κατά την περιοδεία της σήμερα στη Λάρισα και στην Κοζάνη.

Στη Λάρισα, συναντάται με τους εκπροσώπους δύο αγροτικών συνεταιρισμών, του ΘΕΣ-ΤΟ και του ΘΕΣ-ΓΑΛΑ και έχει προγραμματιστεί συμμετοχή της σε κομματική διαδικασία υπό τον γραμματέα του κόμματος.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Κοζάνη, όπου θα επισκεφθεί το Βελβεντό και τα Σέρβια και θα πάρει μέρος σε ανοιχτή συζήτηση στην πλατεία των Σερβίων με αγρότες.

Θέλοντας να δείξει το δρόμο εξόδου από την κρίση, θα συναντηθεί με εκπροσώπους υγιών συνεταιρισμών και αγρότες με επιτυχημένες δράσεις, τονίζουν από το επιτελείο που τη συνοδεύει.

Στις «κόκκινες γραμμές» του ΠΑΣΟΚ στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης, εντάσσονται η κατάργηση της έκπτωσης του φόρου πετρελαίου, ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, η φορολογία των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων και αποζημιώσεων, η αύξηση της προκαταβολής του φόρου και η αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να λάβει ισοδύναμα μέτρα, τονίζεται από το περιβάλλον της προέδρου, ενώ τις επόμενες ημέρες το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να καταθέσει και δικές του προτάσεις.

Την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ συνοδεύουν ο διευθυντής της ΚΟ Β. Εξαρχος, το μέλος του ΠΣ Μ. Οθωνας, ο Γρ. του κόμματος Στ. Ξεκαλάκης, ο Γρ. Οργανωτικού Κ. Ασκούνης και ο εκπρόσωπος Τύπου Π. Χρηστίδης.