Στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να εισαχθούν σήμερα οι δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη και αφορούν στην κατάρτιση του «plan B» το οποίο προέβλεπε το «χακάρισμα» των ΑΦΜ των πολιτών μέσα από τη ΓΓΠΣ και εν συνεχεία τη δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος και την έκδοση IOUs.

Η τελευταία δικογραφία που διαβιβάστηκε την Τετάρτη στη Βουλή από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη αφορά στη μηνυτήρια αναφορά του δικηγόρου Αθηνών Παναγιώτη Γιαννόπουλου, κατά του τέως υπουργού Οικονομικών για το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων πολιτών, το οποίο είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Με την ανάγνωση των δικογραφιών στην Ολομέλεια της Βουλής τα πολιτικά κόμματα θα έχουν τη δυνατότητα να μελετήσουν τα στοιχεία και τις λεπτομέρειες και να αποφασίσουν για τυχόν περαιτέρω κινήσεις τους, με φόντο τη σύσταση Εξεταστικής ή και την Προανακριτικής των Πραγμάτων Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι για σύσταση προανακριτικής απαιτείται πρόταση με υπογραφές τουλάχιστον 30 βουλευτών ενώ για εξεταστική απαιτούνται 60 υπογραφές.

Τι αναφέρει ο Π. Γιαννόπουλος στην μηνυτήρια αναφορά του

«Πρέπει να διερευνηθεί η συνδρομή ουσιωδών και αποχρωσών ενδείξεων, σύμφωνα με τις οποίες ο Γιάνης Βαρουφάκης, ως υπουργός Οικονομικών τέλεσε τις εγκληματικές πράξεις των άρθρων 22 παρ. 6 και 7 Ν. 2472/1997, όπως ισχύει σήμερα. Ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά την ορκωμοσία του ως Υπουργός Οικονομικών και τη χορήγηση της εμπιστοσύνης της Βουλής και στο πρόσωπό του ως μέλους της Κυβέρνησης ανέλαβε την πολιτική και συγχρόνως νομική εντολή να υπηρετήσει το συμφέρον του ελληνικού λαού και δη να επαναδιαπραγματευθεί με τους εταίρους – δανειστές και το Δ.Ν.Τ., προκειμένου να συναφθεί μια νέα, δίκαιη και αμοιβαία συμφέρουσα συμφωνία, για τη χρηματοδότηση της Ελληνικής Δημοκρατίας και την απεμπλοκή της οικονομίας από την ύφεση, με στόχο την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Κατά την άσκηση των υπουργικών του καθηκόντων, ο Γιάνης Βαρουφάκης παραβίασε την ανωτέρω εντολή, που ως πηγάζουσα από τη δημοκρατική αρχή, διέθετε ιδιάζον νομικό φορτίο, πέραν του πολιτικού της περιεχομένου, αφού την υπηρέτησε με προδήλως ψευδώνυμο και προσχηματικό τρόπο, ασκώντας τα υπουργικά του καθήκοντα ως τηλεπερσόνα, ως συνεντευξιαζόμενος μάγος της δημιουργικής ασάφειας και εν τέλει ως δημοδιδάσκαλος της θεωρίας των παιγνίων, θεωρώντας αμετροεπώς, ότι η δημοκρατική εντολή και το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού συνιστούν διακύβευμα ενός παιγνίου, του οποίου, όπως αποδείχθηκε, αγνοούσε εκουσίως τόσο τους συσχετισμούς, όσο και την τεχνική των λοιπών παικτών, πλέον του ότι ο ελληνικός λαός δεν τον εξουσιοδότησε να ασκηθεί παίζοντας επί της μοίρας του.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την παρέμβαση του Γιάνη Βαρουφάκη στο επίμαχο φόρουμ της 16.7.2015, ο ίδιος οργάνωσε, επέβλεψε και υλοποίησε με τη συνδρομή αγνώστων συνεργατών του την ηλεκτρονική εισβολή στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, από όπου υπέκλεψε το λογισμικό και τα Α.Φ.Μ των φορολογουμένων, κατασκευάζοντας ένα παράλληλο και έτοιμο προς λειτουργία τραπεζικό σύστημα, προκειμένου να υποστηρίξει την εισαγωγή παράλληλου νομίσματος ή άλλως εθνικού νομίσματος και τη σύστοιχη αποχώρηση της χώρας απ’την Ευρωζώνη, με την ενσυνείδητη παραδοχή της αναπότρεπτης και επικίνδυνης νομικοπολιτικής διακινδύνευσης της ιδιότητας της χώρας ως κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης.

Οι παράνομες αυτές ενέργειές του είναι πρόδηλο ότι έβλαψαν τον ελληνικό λαό και κάθε πολίτη ξεχωριστά, μεταξύ των οπίων και εγώ και κυρίως προκάλεσαν ουσιώδη κίνδυνο για την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και την εθνική ασφάλεια».

Στο μικροσκόπιο και τα εμπλεκόμενα μη πολιτικά πρόσωπα

Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης μπαίνουν οι καταγγελίες για την εμπλοκή μη πολιτικών προσώπων που φέρονται να είχαν γνώση και συγκεκριμένο ρόλο στην υλοποίηση του plan b όπως αυτό παρουσιάστηκε σε ομιλία του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη σε οικονομικό forum, στις 16 Ιουλίου, και αποτυπώθηκε σε δημοσιεύματα του Τύπου.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα όσων αναφέρονται στις μηνυτήριες αναφορές που κατέθεσε χθες ομάδα δικηγόρων στον Άρειο Πάγο.

Οι δικηγόροι με τις αναφορές τους ζητούν να ερευνηθεί από τη δικαιοσύνη το ενδεχόμενο να έχουν τελεστεί, από συνεργάτες του Γιάννη Βαρουφάκη, σειρά αξιοποίνων πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα όπως παραβίαση προσωπικών δεδομένων παράβαση καθήκοντος, παραβάσεις που αφορούν το νόμισμα και εγκληματική οργάνωση και συμμορία.

Μάλιστα, τους καταλογίζουν τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης αφού, όπως λένε, είχαν δομή και διάρκεια και στρέφονταν κατά του ευρώ.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη διαβίβασε τις επίμαχες μηνυτήριες αναφορές στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να ανοίξει κύκλος ερευνών από τη τακτική δικαιοσύνη και να μπουν στο μικροσκόπιο τα επίμαχα δημοσιεύματα.

Την εισαγγελική έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Χρ. Ντζούρας.

Σε ότι αφορά το σκέλος της μηνυτήριας αναφοράς στο οποίο γίνεται λόγος για ενδεχόμενη διάπραξη κακουργηματικής παραβίασης προσωπικών δεδομένων από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου παίρνει το δρόμο για τη Βουλή – όπως έγινε και με δυο ακόμη αναφορές- βάση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Και αυτό γιατί η Δικαιοσύνη δεν έχει αρμοδιότητα να ασχοληθεί με θέματα που αφορούν σε πράξεις η παραλείψεις πολιτικών προσώπων, με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.