Ερωτήματα για τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, τα οποία διατυπώνονται στην εφημερίδα Handelsblatt, προκαλεί η υπόθεση με το παράλληλο σχέδιο του Γιάννη Βαρουφάκη.

«Τι θέλει ο Αλέξης Τσίπρας; Θέλει ο έλληνας πρωθυπουργός να κρατήσει το ευρώ, όπως διαβεβαιώνει ξανά και ξανά τους έλληνες και τους ευρωπαίους εταίρους; Υπάρχουν αμφιβολίες για την αξιοπιστία αυτής της διαβεβαίωσης. Οι ηγετικές προσωπικότητες της ακραίας αριστερής πτέρυγας του κυβερνώντος κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν οι μόνοι που κατέστρωναν τώρα σχέδια για μια επίθεση στο εθνικό νομισματοκοπείο, προκειμένου να μοιράσουν τα αποθέματα σε ευρώ στον λαό μέχρι να μπορέσει να κοπεί το νέο νόμισμα. Ήδη τον Δεκέμβρη του 2014, πριν την εκλογή του, ο Τσίπρας είχε αναθέσει στον τότε οικονομικό του σύμβουλο και αργότερα υπουργό Οικονομικών Βαρουφάκη να σχεδιάσει την έξοδο από το ευρώ» αναφέρει η εφημερίδα.

Σε άλλο άρθρο της, η εφημερίδα σχολιάζει την άφιξη των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα. Υπό τον τίτλο «Οι ελεγκτές επέστρεψαν» οι συντάκτες σημειώνουν: «Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται το ερώτημα ποιους όρους θα πρέπει να πληροί η Αθήνα για να λάβει τα νέα δάνεια. Σύμφωνα με ελληνικούς κυβερνητικούς κύκλους δεν πρόκειται να υπάρξουν επιπλέον όροι για μεταρρυθμίσεις. Οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν διαφορετική γνώμη. Προμηνύεται καβγάς».