Είναι το χειρότερο μνημόνιο γιατί το φέρνει μία κυβέρνηση που έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε μεταξύ άλλων, ο Μανώλης Γλέζος, στο πλαίσιο εκδήλωσης της ιστοσελίδας «Iskra», η οποία αντηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας.

Από το βήμα της εκδήλωσης, όπου το παρών έδωσε και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο κ. Γλέζος τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδιοκτήτες και συμπλήρωσε: «είμαστε εναντίον του 3ου Μνημονίου γιατί υποδουλώνει τον ελληνικό λαό».

«Υπάρχει μονάχα κάποια συνάφεια του Μαξίμου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΟΧΙ δεν ηττήθηκε!  Το ΟΧΙ είναι υποχρέωσή μας, ταύτιση μας με την ιστορία, η επαναβεβαίωση ότι η ιδέα της αντίστασης δεν χάθηκε σε αυτό τον τόπο. Υπάρχει λύση. Ούτε ρήξη, ούτε υποταγή. Να κάνουμε μία ανακωχή με τους δανειστές. Ούτε θα δανειζόμαστε, ούτε θα χρειαζόμαστε δάνεια. Αυτό το είπε ο καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν , της Αυστρίας» συμπλήρωσε ο κ. Γλέζος

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Νταβανέλλος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «βαριά ήττα», επισήμανε την ανάγκη πάλης εναντίον του τρίτου μνημονίου.

«Το ρεύμα του ΟΧΙ συνιστά βάση ανασυγκρότησης δυνάμεων και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ριζοσπαστική αριστερά» τόνισε παράλληλα, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Τέλος, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Πέτρος Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι το μεγάλο ρήγμα ανάμεσα στο έθνος των εργαζομένων και στην Ελλάδα της ολιγαρχίας και της υποταγής είναι ενεργό».