Για την πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, Καράκας, αναχωρεί αύριο ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας, Γιώργος Τσίπρας, όπως έγινε γνωστό σήμερα από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αφορμή τη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης και ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Απόστολος Αλεξόπουλος, με τον πρεσβευτή της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Φαρίντ Φερναντέζ.

Όπως επισημαίνει το ΥΠΑΠΕΝ, στη συνάντηση συζητήθηκε η διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών που έχουν ήδη συνομολογήσει την πρόθεσή τους να συνεργαστούν στον ενεργειακό τομέα και, ειδικότερα, στο πεδίο των υδρογονανθράκων. Στο επίκεντρο του ταξιδιού του κ. Τσίπρα βρίσκεται η συγκεκριμενοποίηση αυτής της συνεργασίας.

Ο κ. Φερναντέζ εξέφρασε τη διάθεση της χώρας του, ώστε η διακρατική συνεργασία να επεκταθεί σε τομείς, όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η αγροτική παραγωγή, με συνέργειες και στην κατεύθυνση της σύσφιξης των εμπορικών σχέσεων, της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και του διαμοιρασμού καινοτόμων πρακτικών. Αναφέρθηκε, επίσης, στο ενδιαφέρον για την απορρόφηση ελληνικών αγροτικών προϊόντων, ενώ κάλεσε τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης να επισκεφθεί τη Βενεζουέλα.

Ο κ. Σκουρλέτης έκανε ειδική αναφορά στις εγκάρδιες, όπως τις χαρακτήρισε, σχέσεις των δύο χωρών και εξέφρασε τη θετική γνώμη της κυβέρνησης για την ενίσχυση και διεύρυνση της συνεργασίας των δύο κρατών. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συστηματοποιηθούν, το επόμενο χρονικό διάστημα, οι σχετικές συζητήσεις και οι ειδικότερες συναντήσεις για τα θέματα που τέθηκαν.