Με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βήμα της Βουλής ξεκίνησε η συνεδρίαση της Ολομέλειας για τη συζήτηση και ψήφιση του δεύτερου νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας.

Η Πρόεδρος της Βουλής κατά την έναρξη της συνεδρίασης έκανε αναφορά πρώτα στην εισβολή στην Κύπρο το 1974 και έπειτα στη δολοφονία του Πέτρουλα το 1965, με αφορμή την επέτειο των δύο συμβάντων, χτες και προχτές. Κατόπιν ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, πράγμα που έγινε.

Η κα Κωνσταντοπούλου εξήγησε πως η Διάσκεψη των Προέδρων συνεδρίασε για την επιλογή η ψηφοφορία να γίνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και έλαβε την απόφαση κατά πλειοψηφία η συζήτηση και η ψηφοφορία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 3.00 το πρωί. Η ίδια κράτησε Αποστάσεις από τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Κατόπιν η Πρόεδρος της Βουλής πρότεινε όποιος θέλει να τοποθετηθεί επί της διαδικασίας προκειμένου να αποφασίσει η ολομέλεια.

Στο σημείο αυτό, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, ακούστηκαν αποδοκιμασίες από μερίδα των βουλευτών.

«Παρακαλώ να καταγράφονται στα πρακτικά οι αντικοινοβουλευτικές εκφράσεις που μετέρχονται βουλευτές», είπε η κα Κωνσταντοπούλου, ως απάντηση.