Την ανάγκη εθνικής συνεννόησης υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

«Οι Έλληνες αυτό που θέλουν να δουν στα πρόθυρα μιας εθνικής κατάρρευσης, είναι ότι οι πολιτικές δυνάμεις μπορούν να συνεννοηθούν και να καταρτίσουν ένα εθνικό σχέδιο για να ανοίξει και πάλι ο δρόμος και ο ορίζοντας της προοπτικής», είπε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε παράλληλα ότι η ΝΔ από την πρώτη στιγμή είχε δώσει το στίγμα της εθνικής και πολιτικής ευθύνης και πως «πριν από λίγες ημέρες, η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς, όχι μόνο ανταποκρίθηκαν στην πρόταση-πρόσκληση του πρωθυπουργού αλλά πήγαν ακόμη παραπέρα, προτείνοντας ένα πλαίσιο βασικών αρχών για να οδηγηθούμε επιτέλους στην εθνική συνεννόηση και συναίνεση», αλλά «κυριάρχησαν οι κραυγές του λαϊκισμού αντί για τις φωνές της σύνεσης».

Ο κ. Αβραμόπουλος με διάθεση αυτοκριτικής δεν δίστασε να αναφέρει ότι για τον εκφυλισμό του πολιτικού συστήματος «τις ευθύνες μοιράζονται όλες οι πολιτικές δυνάμεις». Κατηγόρησε πάντως τη σημερινή κυβέρνηση ότι επέλεξε το δρόμο του λαϊκισμού από τη συναίνεση «διότι άφησε να χαθούν 18 μήνες πολύτιμου χρόνου, με συνέπεια χιλιάδες ελληνικές οικογένειες να αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας και το εθνικό μας κύρος να έχει καταστεί έρμαιο στα χείλη και στην πένα του κάθε γραφειοκράτη ή κερδοσκόπου».