Η μητέρα της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη, είναι τελικά το πρόσωπο που σήκωσε τα 200.000 ευρώ από τράπεζα του Ηρακλείου, όπως ομολογεί η ίδια σε δήλωσή της στο «Πρώτο Θέμα της Κυριακής» μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε για το θέμα.

«Τα λεφτά είναι οι οικονομίες μιας ζωής, φοβήθηκα και τα πήρα στο σπίτι. Δεν τα έβγαλα στο εξωτερικό όπως άλλοι», δηλώνει η μητέρα της κ. Βαλαβάνη.

Σημειώνεται πως η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη ότι στέλεχος του οικονομικού επιτελείου σήκωσε χρήματα λίγες ημέρες πριν την επιβολή των capital controls.

Σε ανακοίνωσή της πριν από λίγες ημέρες, η Νάντια Βαλαβάνη διέψευδε ότι ήταν εκείνη που έβγαλε 200.000 ευρώ από την τράπεζα, σημειώνοντας πως «ό,τι χρήματα διαθέτω είναι στην Ελλάδα. Και σήμερα είναι μπλοκαρισμένα, όπως όλου του κόσμου, λόγω τραπεζικής αργίας και ελέγχων κεφαλαίου».

«Ο μοναδικός λογαριασμός που διαθέτω στην Εθνική είναι στην Αθήνα, στο υποκατάστημα της στη Βουλή, και αφορά τη μισθοδοσία μου ως βουλευτή. Ο λογαριασμός αυτός ουδέποτε περιείχε προθεσμιακή ή άλλη κατάθεση. Σήμερα έχει μέσα την τελευταία βουλευτική μου αποζημίωση», ανέφερε ακόμη η πρώην αναπληρώτρια υπουργός.

valavani