Την ηγετική φυσιογνωμία του κύριου Τσίπρα υπογράμμισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος, εξερχόμενος του ελληνικού κοινοβουλίου, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η εξουσία τώρα οφείλει να ασκηθεί υπέρ των αδυνάτων.

Χαρακτηριστικά ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε: «Εκείνο που εισέπραξα μετά την ψηφοφορία από συναδέλφους μου των ΑΝΕΛ κι από όλη την Ελλάδα είναι πως αυτό που χαροποίησε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες είναι πως υπάρχει πλέον μια βάση για να προχωρήσουμε πιο γοργά και αποφασιστικά στα επόμενα βήματα που έρχονται. Το θετικό είναι ότι ο πρωθυπουργός νιώθει αυτή την αγάπη του λαού και την εντολή που έχει να μην τα παρατήσει».

Όσον αφορά την θετική ψήφο την χαρακτήρισε δύσκολη απόφαση. «Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να σας πω πόσο δύσκολο ήταν για έναν άνθρωπο που παράτησε το υπουργείο του απαρνούμενος την πολιτική των μνημονίων, να πει σήμερα ναι. Και φαντάζομαι ότι το ίδιο δύσκολο, ή και περισσότερο, ήταν για τον Πάνο Καμμένο, που είχε κρατήσει στο παρελθόν αντίστοιχη πορεία αποχωρώντας από την Νέα Δημοκρατία» υπογράμμισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Ερωτηθείς για το αν θα δρομολογηθούν εξελίξεις εξαιτίας των 32 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισαν την συμφωνία ο κ. Νικολόπουλος, αν και διευκρίνισε πως δεν γνωρίζει τον εσωκομματικό τρόπο λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ, συμπλήρωσε πως ο κ. Τσίρπας έχει μια περπατησιά εθνικού ηγέτη που ξεπερνά τους διαφωνούντες και τους συμφωνούντες. «Υπάρχει αυτός ο άνθρωπος που τον ακολουθούν κι όσοι δεν τον ψήφισαν κι όπως δήλωσε και ο ίδιος , ως καλός καπετάνιος οφείλει να μην εγκαταλείψει το καράβι. Εγώ φεύγοντας τώρα από το γραφείο του Πρωθυπουργού, ξέρω πως δεν θα γίνει δραπέτης. Από εδώ και πέρα η εξουσία πρέπει να ασκηθεί υπέρ των αδυνάτων» κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος