Τα ξίφη τους διασταύρωσαν ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Λεωνίδας Πετράκος στον τηλεοπτικό αέρα του Mega.

«Ευτυχώς κέρδισε το όχι. Φαντάζεστε να κερδίσει το ναι; Θα είχε παραιτηθεί ο κ. Βαρουφάκης, θα χε γίνει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να γίνει νέο μνημόνιο και θα είχαμε τον κ. Τσίπρα που ανακοινώνει με non paper πως θα κάνει αύριο αίτημα για μακροχρόνιο μνημόνιο 2 ετών», είπε εμφανώς ειρωνικά ο κ. Γεωργιάδης. «Από όλα αυτά μας γλύτωσε το περήφανο όχι της Κυριακής. Έχει πέσει τέτοιο δούλεμα στον ελληνικό λαό που δεν υπάρχει προηγούμενο», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Η πρόταση του κ. Γιούνκερ απορρίφθηκε από το 62% του ελληνικού λαού την Κυριακή για να κατατεθεί τώρα με την υπογραφή του κ. Τσίπρα ως νέα πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης που εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό που ψήφισε όχι την Κυριακή», πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Από τη μεριά του, ο κ. Πετράκος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως η κυβέρνηση κατέθεσε σήμερα στις Βρυξέλλες πρόταση «που ουδεμία σχέση έχει με την πρόταση Γιούνκερ».

Ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους, για τις δηλώσεις τόσο του Γερούν Ντάισελμπλουμ, όσο και άλλων πολιτικών αρχηγών της Ευρώπης πως η Ελλάδα δεν προσήλθε σήμερα με γραπτές προτάσεις, ο κ. Πετράκος διαφώνησε, σημειώνοντας πως «ο Ντάισελμπλουμ λέει ψέματα». «Απλώς δεν τους αρέσει η πρόταση», εξήγησε.

«Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι θα υπάρχει κούρεμα καταθέσεων. Να σταματήσει η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός του ελληνικού λαού», είπε ο Λεωνίδας Πετράκος.