«Είχε γίνει μια υπόσχεση για σήμερα. Έπειτα εκείνοι (οι Έλληνες) είπαν αύριο. Εάν για την ελληνική κυβέρνηση είναι κάθε φορά “αύριο”, για εμάς πάντα θα μπορεί να είναι κάθε ημέρα “αύριο”», δήλωσε προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες η πρόεδρος της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε.

Η ίδια είπε ότι «σήμερα χρειαζόμαστε κάτι σαφές», κι όχι «μόνο μια εικόνα όχι όμως έγγραφα». Την εικόνα τη γνωρίζουμε και εμείς οι ίδιοι, δεν το χρειαζόμαστε πλέον, επισήμανε η Λιθουανή πρόεδρος.

«Πώς θα διαπραγματευτεί με κάποιον που λέει ψέματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα; Ξέρετε αυτό είναι το δίλλημα», δήλωσε η ίδια, αφήνοντας σαφείς αιχμές εναντίον της Ελλάδας.

«Είτε η ελληνική κυβέρνηση δε γνωρίζει ό,τι δε γνωρίζει και δεν θέλει να γνωρίσει είτε πρόκειται για πόκερ και τζόγο. Δεν υπάρχει τρίτος δρόμος» σημείωσε η Γκριμπαουσκάιτε.

«Η Ευρώπη μπορεί να βρει λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα ωστόσο για να γίνει αυτό χρειάζεσαι δύο εταίρους να συνομιλήσουν, να εμπιστευτούν ο ένας τον άλλο και να κατανοήσουν ο ένας τον άλλο. Προς το παρόν αυτό δεν έχει επιτευχθεί», τόνισε η πρόεδρος της Λιθουανίας.