«Η ΝΔ στη μακρά ιστορική της διαδρομή έχει αποδείξει ότι βάζει τα συμφέροντα της χώρας πάνω απ’ όλα. Μας ενδιαφέρει η κοινωνική συνοχή, μας ενδιαφέρει οι αδύναμοι να μπορούν να ζουν σε ένα ευνομούμενο κράτος», δήλωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, εξερχόμενος του προεδρικού Μεγάρου, μετά τη μαραθώνια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Ο προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ, τόνισε πως ο ίδιος προσήλθε στη σύσκεψη «με διάθεση συνεννόησης», αν και όπως υπογράμμισε «αυτή η συνάντηση έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό».

«Χάσαμε χρόνο, εις βάρος της οικονομίας και της χώρας», δήλωσε, εξηγώντας πως «η σημερινή κατάσταση είναι χειρότερη απ’ ό,τι πριν μερικές μέρες». Την ευθύνη γι’ αυτό έριξε στην κυβέρνηση, «η οποία νόμιζε ότι κέρδιζε χρόνο, αλλά μάλλον έχανε χρόνο».

Ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε το δημοψήφισμα μιας «διχαστική διαδικασία που δεν βοήθησε σε τίποτα», αλλά αντιθέτως οδήγησε «να είμαστε στο και πέντε, η χώρα να επιστρέφει σε ελλείμματα, οι τράπεζες να είναι κλειστές, η διαίρεση να είναι μεγάλη».

Ο προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τις πολιτικές ηγεσίες «να συμβάλουν ώστε να επέλθει ενότητα και να παροτρύνουν την κυβέρνηση να φέρει συμφωνία, η οποία πρέπει να τύχει ευρύτερης αποδοχής».

Ο ίδιος υπενθύμισε πως ο πρωθυπουργός έχει υποσχεθεί στον ελληνικό λαό συμφωνία εντός 48 ωρών και ξεκαθάρισε πως θα ζητήσει την παρέμβαση του ΕΛΚ ενώ θα κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις εφόσον αποδειχθεί ότι η συμφωνία υπηρετεί τους πυλώνες που έχει θέσει η ΝΔ. «Εφόσον κρίνουμε σωστή τη συμφωνία, θα κάνουμε όλες τις κινήσεις που πρέπει ώστε να υποστηριχτεί από όλους», τόνισε.

Ερωτώμενος τέλος, για το πρόσωπο που θα αναλάβει τη διαπραγμάτευση, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι την κύρια ευθύνη για την επιλογή του έχει ο πρωθυπουργός. «Έμας δεν μας είπε τίποτα», εξήγησε.