Μήνυμα προς τον πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα πως δεν έχει εντολή για ρήξη με τους εταίρους έστειλε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά εξερχόμενη του Προεδρικού Μεγάρου μετά το τέλος της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών η οποία όπως σημείωσε «άργησε να πραγματοποιηθεί».

«Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για συνεννόηση γίνεται στο και 5. Μας βρίσκει με τις τράπεζες κλειστές, την χώρα στον αέρα και την κοινωνία να βιώνει δραματικές καταστάσεις. Πολλά από αυτά που ζούμε σήμερα θα μπορούσαμε να τα είχαμε αποφύγει αν αυτή η συνάντηση είχε γίνει νωρίτερα» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε: «Επιτακτική η ανάγκη συνέχισης των διαπραγματεύσεων με ευθύνη της κυβέρνησης. Στόχος μια βιώσιμη συμφωνία ώστε να εξασφαλιστεί η ισότιμη παραμονή της χώρας στο Ευρώ και την Ευρωζώνη, αλλά και να αποκατασταθεί πλήρως η κατάσταση στη χώρα».

Τέλος η κ. Γεννηματά σημείωσε: «Πρέπει να βρεθεί μια λυτρωτική λύση την οποία και θα πρέπει να υπηρετήσει η κυβέρνηση η οποία δεν έχει εντολή για ρήξη. Πρέπει να δικαιωθούν οι θυσίες του λαού μας».