Κατακόρυφα ανέβηκαν οι τόνοι στο Mega όταν ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος ισχυρίστηκε πως στην προ ημερησίας διάταξη της Βουλής που είχε συγκαλέσει ο πρωθυπουργός για να ενημερώσει όλα τα κόμματα για την πορεία των διαπραγματεύσεων ανέφερε πως όλα τα κόμματα είχαν απορρίψει τις προτάσεις των εταίρων.

Συγκεκριμένα ο κ. Κατρούγκαλος ισχυρίστηκε πως «έχουμε ένα πακέτο προτάσεων και θεσμών που δεν αλλάζει. Το πακέτο των προτάσεων των θεσμών είναι ίδιο με μικρές παραλλαγές . Ο κ. Γιούνκερ την τελευταία φορά έφερε το ίδιο πακέτο με μια μικρή αλλαγή στο ΦΠΑ στην εστίαση. Η τεράστια διαφορά των δικών μας προτάσεων είναι ότι θέλουμε να ρυθμιστεί και το χρέος και θέλαμε κι αναπτυξιακό πακέτο. Το πακέτο των εταίρων το είχαμε καταθέσει στην Βουλή και είχε ρωτήσει ο Πρωθυπουργός αν υπογράφετε αυτή την πρόταση στην Βουλή, όταν έγινε η συζήτηση προ ημερησίας διάταξης με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού».

Η αντίδραση ήρθε άμεση από την κ. Καννέλη η οποία αντέκρουσε ενημερώνοντας το κοινό πως «στην προ ημερησίας διάταξης δεν γίνεται ψηφοφορία  και πως ο κ. Κατρούγκαλος ψεύδεται.

Την άποψη αυτή υπερασπίστηκε και ο κ. Βορίδης από πλευράς Νέας Δημοκρατίας λέγοντας «Κάνατε μια απλή ενημέρωση στο κοινοβούλιο και την κάνατε και πάνω στην ενημέρωση ακούστηκαν απόψεις. Δεν γίνεται να λέτε συνεχώς ψέματα ανερυθρίαστα. Ένα απλό ερώτημα σας θέτουμε αν υπάρχει πρόγραμμα αυτή τη στιγμή ή θα ξεκινήσετε μια συζήτηση για καινούργιο μνημόνιο και δεν απαντάτε. Δεν απαντάτε σε κανένα από τα ζητήματα που έχουν ανακύψει, αν οι τράπεζες και  πότε θα ανοίξουν, πότε θα ομαλοποιηθούν οι αγορές. Έχετε οδηγήσει την Ελλάδα στην καταστροφή για δημοσιονομικές λεπτομέρειες . Ο απατεώνας πρωθυπουργός έρχεται και λέει δώστε μου το όχι για να διαπραγματευτώ ισχυρά και τι του λένε οι απέναντι; Με το όχι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση είστε μόνοι σας. Το ερώτημα λοιπόν είναι πολύ απλό. Αν έχετε κυριαρχία τότε ανοίξτε τις τράπεζες αύριο το πρωί, φέρτε στη βουλή να ψηφίσετε τα δύο δις.

Μόλις ηρέμησαν τα πνεύματα ο κ Κατρούγκαλος διευκρίνισε πως την αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος η κυβέρνησή τους την έχει απορρίψει από τις 25 Φεβρουαρίου. «Είναι εύλογο να θέλετε θόρυβο κι όχι συζήτηση γιατί αυτός ο διάλογος αναδεικνύει επιχειρήματα που δεν σας συμφέρουν. Αυτό που κάναμε είναι πως συζητούσαμε για ισοδύναμα μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα. Οι προτάσεις μας ήταν δημοσιονομικά επώδυνες και εκτός λογικής μας αλλά τις πήραμε για να καταλήξουμε σε συμφωνία με τους εταίρους μας».

Η ατμόσφαιρα εξερράγη και πάλι όταν ο  ο κ. Κατρούγκαλος επιχείρησε να αναλύσει τις διαδικασίες που συνοδεύουν το προκηρυχθέν δημοψήφισμα. Ο κ. Λοβέρδος επιχείρησε να πάρει κάποιο σχόλιο από τον κυβερνητικό υπουργό σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, περί περιφρούρησης του εσωτερικού της χώρας από το στρατό. Συγκεκριμένα όπως είπε «Το ασαφές ερώτημα στο δημοψήφισμα είναι εργαλείο δικτατοριών.Έρχεται σήμερα ένας υπουργός εθνικής άμυνας να μας πει πως την τάξη θα την επιβάλει ο στρατός, αυτά γίνονταν επί δικτατορίας. »

Σε αυτό ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε με τη φράση «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης» κάτι που εξόργισε τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος απάντησε με μεγαλύτερη ένταση «Λέτε ψέματα ακόμα κι όταν αναπνέετε. Εσείς είστε ψεύτης και κλέφτης». Η απόκριση του κυρίου Κατρούγκαλου ήταν «Αυτά να τα πεις στις οροθετικές» κάτι που προκάλεσε την οργή και του Μάκη Βορίδη αλλά, ανάγκασε και την Όλγα Τρέμη να πάρει θέση, προσπαθώντας να ελαφρύνει λίγο το κλίμα, απειλώντας πως θα φωνάξει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να επιβάλλει την τάξη.

Σε αυτό το σχόλιο ήταν που απάντησε εκ νέου ο κ. Λοβέρδος αναφερόμενος στην πρόεδρο της Βουλής και στην στάση της εντός κοινοβουλίου λέγοντας «Εδώ η κ. Κωνσταντοπούλου, την οποία έχω ψηφίσει κι εγώ – να μου κοβόταν το χέρι –  είπε εντός κοινοβουλίου σε κόμμα πως είναι είναι εκτός εθνικού κορμού».

Μετά τον εν λόγω διάλογο μάλιστα ο βουλευτής των ΑΝ. ΕΛ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος αποχώρησε από το πάνελ.

Εκεί παρενέβη εκ νέου ο κ. Βορίδης σημειώνοντας πως «για να γλυτώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, μεταφέρει την ευθύνη στο λαό», ενώ η κυρία Κανέλλη ζητούσε επιμόνως από τον κ. Κατρούγκαλο να απαντήσει στο ποια συμφωνία θα έρθει 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα». Ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε πως θα έρθει μια συμφωνία «με επώδυνα μέτρα η οποία όμως θα περιλαμβάνει την ρύθμιση του χρέους».