«Έχουν κάνει τόσες προσπάθειες για να πλήξουν τους ΑΝ.ΕΛ. Άλλους τους εξαγόρασαν, άλλοι αποστάτησαν», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην ΕΡΤ, ερωτώμενος για τη στάση μερίδας βουλευτών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. «Στη βουλή ψηφίσαν υπέρ του δημοψηφίσματος. Σήμερα πάνε ενάντια στη θέλησή τους», δήλωσε.

«Έχουμε πόλεμο και στον πόλεμο όποιος δεν αντέχει, φεύγει», τόνισε ο κ. Καμμένος.

«Αυτό που με ενδιαφέρει την Κυριακή πρώτα απ’ όλα, είναι οι Έλληνες να είναι ενωμένοι. Η λέξη διχασμός δεν θα πρέπει να υπάρχει την Κυριακή το βράδυ. Ανεξάρτητα του ναι και του όχι», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος.

Κατόπιν, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. εξαπέλυσε επίθεση κατά των Ευρωπαίων. «Καταργούν την Ευρώπη των ίσων», τόνισε, συμπληρώνοντας πως «πρώτος στόχος είναι η Ελλάδα γιατί είναι η μήτρα της Ευρώπης».

Ερωτώμενος τι θα γίνει σε περίπτωση που βγει το «ναι», ο κ. Καμμένος απάντησε: «Η κυβέρνηση έχει δημοκρατικά εκλεγεί και έχει την πλειοψηφία. Η Ελλάδα θα πρέπει να πάει να διαπραγματευτεί έχοντας σαν εντολή το “ναι”».

«Με ένα “ναι” θα πάρουμε την πρόταση Γιούνκερ και θα πάμε να διαπραγματευτούμε, εκτελώντας τη λαϊκή εντολή την οποία λάβαμε», διευκρίνισε ο κ. Καμμένος.