Τα δύο ενδεχόμενα ανάλογα με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος παρουσίασε από τη μεριά του, ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο Mega:

«Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Το “όχι” θα εκληφθεί σαν άρνηση στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση Τσίπρα θα σταθεί αδύναμη να επιτύχει οποιαδήποτε συμφωνία. Η μονή ελπίδα είναι με ένα ηχηρότατο “ναι” να δημιουργήσουμε στους Ευρωπαίους την ηθική υποχρέωση μιας καλύτερης συμφωνίας», εξήγησε.

Από την άλλη, «εάν πάμε στο “όχι” δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε πρωτοβουλία της κυβέρνησης». Όπως εκτίμησε ο ίδιος, από τη μεριά των δανειστών, «θα υπάρξει απαίτηση πολύ πιο σκληρών μέτρων και επιτήρησης. Το ελληνικό κράτος δεν εισπράττει το παραμικρό. Κάθε μέρα αιμορραγούμε σε ευρώ. Στο τέλος Ιουλίου, μια ελληνική κυβέρνηση πλήρως απομονωμένη και ανίκανη να πληρώσει μισθούς και συντάξεις θα έχει μόνο μια επιλογή: να εκδώσει IOU που είναι το πρώτο βήμα επιστροφής στη δραχμή».

«Οι πολίτες την Κυριακή καλούνται να δηλώσουν εάν συμφωνούν ή απορρίπτουν το τελευταίο πακέτο που άφησαν οι δανειστές στο τραπέζι», δήλωσε, από την πλευρά του, ο Αλέξης Μητρόπουλος, στο Mega.

«Οι δανειστές μάς έχουν οδηγήσει σε έναν ιδιότυπο εμφύλιο πόλεμο όπου όποιοι δηλώσουν το ναι θα πρέπει να συναινέσουν σε ένα άγριο πακέτο βαρβαρότητας. Θεωρώντας πως είμαστε μπανανιά οι δανειστές επιβάλουν άλλο ερώτημα από αυτό που γράφει το ψηφοδέλτιο», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής.

«Είτε είναι ναι, είτε όχι, δεν συντρέχει κανένα ζήτημα για το μέλλον της κυβέρνησης. Θα αποτρέψω τον Τσίπρα να ερμηνεύσει το αποτέλεσμα έτσι», υπογράμμισε.

Άφησε ανοιχτό το σενάριο ανασχηματισμού θα πρέπει να αλλάξει και το προφίλ κ το ύφος και οι θέσεις και να εμφανιστεί η κυβέρνηση