«Ο Αλέξης Τσίπρας μόλις έμαθε τον Νο1 κανόνα της Ευρώπης: Δεν τα βάζεις με τη Μέρκελ». Με αυτό τον τίτλο το πρακτορείο Bloomberg εκτιμά ότι η πολιτική καριέρα του έλληνα πρωθυπουργού είναι ένα βήμα πριν το τέλος της… «Η διαφωνία με την Άνγκελα Μέρκελ μπορεί να τερματίσει την πολιτική καριέρα του Αλέξη Τσίπρα, όπως έγινε με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον Γιώργο Παπανδρέου».

Το Bloomberg σημειώνει πως ο Αλέξης Τσίπρας ίσως να είναι το επόμενο θύμα της. «Η υποστήριξη της Μέρκελ ήταν ουσιαστική για την Ελλάδα», γράφει.

«Παρακολουθούμε το τέλος της πολιτικής καριέρας του Τσίπρα. Στο εξής μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του ως μπλουζάκι για τους φοιτητές σαν τον Τσε Γκεβάρα, από αυτά που φορούν οι φοιτητές», αναφέρει ο Τζέικομπ Κίρκεγκααρντ του Ινστιτούτου Peterson στην Ουάσιγκτον.

«Ο Τσίπρας δεν έχει πλέον να κατηγορήσει κανέναν άλλον από τον εαυτό του», είχε πει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Το Bloomberg προσθέτει: «Ο Μπερλουσκόνι αρνήθηκε να παίξει μπάλα με τη Γερμανία και αυτό του κόστισε. Ο Παπανδρέου έμαθε το μάθημά του την ίδια χρονιά όταν ζήτησε να κάνει δημοψήφισμα και στη συνέχεια αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία».