«Τις τράπεζες δεν τις κλείσαμε εμείς, τις τράπεζες τις έκλεισε ο κ. Ντράγκι» σημείωσε ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας αναφορικά με τα capital controls που επιβλήθηκε μετά την αναγγελία του δημοψηφίσματος.

Μιλώντας στο MEGA ο Κώστας Λαπαβίτσας κατηγόρησε τον επικεφαλής της ΕΚΤ ότι «έκοψε τη ρευστότητα ως μη όφειλε», ενώ ανέφερε ότι ο προγραμματισμός για το άνοιγμα των τραπεζών είναι να ανοίξουν στις 7 Ιουλίου.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θέλει μία καλύτερη συμφωνία μέσα στο ευρώ, διαψεύδοντας ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν είναι δραχμή ή ευρώ.

«Εγώ έχω μια άποψη, την έχω τεκμηριώσει, την έχω καταθέσει και έχω ακούσει τα εξ αμάξης για αυτήν. Η άποψη αυτή περί δραχμής, συντεταγμένης, οργανωμένης, με σύστημα και συζήτηση – συμμετοχή του κόσμου για επιστροφή στη δραχμή, δεν είναι αυτό που γίνεται σήμερα. Όχι μόνο δεν είναι αυτό που γίνεται σήμερα, δεν είναι καν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα για αλλαγή, καλύτερη συμφωνία, ριζοσπαστική αλλαγή της Ελλάδας μέσα στο ευρώ» σημείωσε αναφερόμενος στην εκπεφρασμένη του άποψη για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.