Την άποψη πως «δεν θα ανοίξουν οι τράπεζες την Τρίτη» ανέφερε ο κ. Νότης Μηταράκης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, στην εκπομπή Online με τους δημοσιογράφους Νίκο Ευαγγελάτο και Όλγα Τρέμη, διευκρινίζοντας πως στην περίπτωση που στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος υπερισχύσει το ΝΑΙ, θα πάρει μερικές μέρες αλλά εντέλει θα ανοίξουν, πράγμα που δεν θα συμβεί, όπως διευκρίνισε, αν οι πολίτες απαντήσουν ΟΧΙ στο ερώτημα της Κυριακής.

Συγκεκριμένα ο κ. Μηταράκης ανέφερε πως «με την ειδικότητα μου σας λέω πως οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν την Τρίτη σε κάθε περίπτωση. Στην περίπτωση του ναι θα πάρει λίγες μέρες στην περίπτωση του ΟΧΙ κανείς δεν ξέρει πότε θα ξανανοίξουν».

Τα λεγόμενά του αντέκρουσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τάσος Κορωνάκης, ο οποίος ερωτηθείς για το ποιες είναι οι εγγυήσεις για το ότι θα ανοίξουν οι τράπεζες την Τρίτη απάντησε πως «αν στο δημοψήφισμα βγει το ΝΑΙ τότε δεν θα ανοίξουν οι τράπεζες την Τρίτη».

Μάλιστα ερωτώμενος ο κ. Κορωνάκης για το τι μέλλει γενέσθαι στην περίπτωση που το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που υποστηρίζει η κυβέρνηση ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως  «Εάν βγει το Ναι, δεν θα λερώσουμε τα χέρια μας με αίμα. Θα έχουμε σίγουρα πολιτικές εξελίξεις» επιβεβαιώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υλοποιήσει το μνημόνιο αν το εγκρίνει ο Ελληνικός λαός μέσω της ψήφου του στο δημοψήφισμα της Κυριακής.